Menu Premium
Loading...

Baldur’s Gate 3 Review in Progress: Is deze game voor iedereen?

08/08/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

De uitgebreide Premium review in progress van Baldur’s Gate 3 vind je hier. Eén extra presentator, meer info, meer discussie en meer beeld.

De game van Belgische makelij is al een behoorlijke tijd uit, maar nu kun je dan op de PC en binnenkort op de PS5, met de finale versie aan de slag. We hebben het over dé game-sensatie van het moment, Baldur’s Gate 3.  Het betreft een titel die, net zoals de voorgaande twee delen van de franchise, een op Dungeons & Dragons gebaseerde RPG is. Je doorloopt als speler een fantasy verhaal en maakt tijdens jouw avontuur voortdurend keuzes. Waar ga je naar toe, wat gebruik je voor powers en uitrusting en hoe ga je de gevechten aan? Daan & Kevin zijn grote fans van dit type games en setting. Wat vinden zij na een lang weekend spelen van deze game? Dit is de Baldur’s Gate 3 Review in Progress.

‘Kunnen we opschieten, dan kan ik naar huis om door te gaan met Baldur’s Gate 3…’

In Baldur’s Gate 3 zitten elf rassen waar spelers uit kunnen kiezen: Human, Githyanki, Half-Orc, Dwarf, Elf, Drow, Tiefling, Halfling, Half Elf, Gnome en Dragonborn. De gevechten zijn turn-based en alle dialogen werden ingesproken door stemacteurs. Verder zijn er 17.000 mogelijke eindes beloofd. Klinkt goed. Maar is de game dat ook? De beide heren gaan het je in deze review vertellen.

Is dit de review van de GOTY van 2023?

De derde Baldur’s Gate is de eerste game in de franchise die door de Belgische developer Larian Studios is gemaakt. Het is tevens de eerste nieuwe Baldur’s Gate-game sinds 2004. Het spel speelt zich af in de Forgotten Realms-campagnesetting van Dungeons & Dragons. Dat was ook het geval bij eerdere titels uit de franchise, die toen nog gemaakt werden door BioWare. Baldur’s Gate III zou oorspronkelijk pas eind augustus uitkomen, maar is dus nu eerder dan gepland uitgebracht voor de PC. De PS5-versie komt er snel aan.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch