Menu Premium
Loading...

Baldur’s Gate 3 Preview: ‘Gadverdamme, wat kan dit vet gaan worden’

05/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de afgelopen PAX East in Boston liet het Belgische Larian Studios de eerste gameplay beelden van hun nieuwste game, Baldur’s Gate 3 zien. Ruim anderhalf uur lang gaf men een demo op het podium. Een demo die de hele wereld mee kon beleven dankzij een livestream. En dus keken Daan en JJ mee. Om daarna een uurtje totaal op apegapen te liggen vanwege het vertoonde. Want gadverdamme, wat kan deze game vet worden.

Wordt door Bulder’s Gate 3, Larian een top developer?

Larian Studios begon ooit in Gent. Ze zijn vooral bekend van de Divinity-serie. Baldur’s Gate 3 kan wel eens de sprong naar de status van top developer worden. Niet voor niets dat Larian Studios door velen vergeleken wordt met CD Projekt Red. Ook een Europese studio die klein begon en met diepe PC-based RPG’s langzaam maar zeker de wereld veroverde. Met de nieuwe Baldur’s Gate kan wel eens hetzelfde gaan gebeuren. Want gadverdamme wat… O ja, dat hadden we al gezegd…

Wat niet is, kan nog komen

Toegegeven, JJ en Daan zijn geen Baldur’s Gate specialisten. Maar wat niet is, kan nog komen. Kijk en luister maar naar dit item waarin JJ bijvoorbeeld duidelijk maakt hoeveel pijn het hem doet dat hij waarschijnlijk niet het geduld bezit om deel 3 te spelen. Daan heeft nog nooit een game van Larian Studios gespeeld. En na het zien van de beelden die de demo voortbracht, weet hij zeker dat hij bij de launch tijd gaat vrijnemen. Want wat een beelden, wat een diepte en wat een shitload aan mogelijkheden belooft deze game te gaan bieden. Het is zeker te vroeg om nu al te roepen dat dit een game van het jaar kan gaan worden. Alleen al omdat we niet eens weten of Baldur’s Gate 3 nog wel in 2020 uitkomt. Maar ‘verheugen op’, dat is iets wat we bij Gamekings gewoon graag doen. We zijn gewoon graag een stel blije eieren.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch