Menu Premium
Loading...

Backwards compatibiliteit: Waarom zou je oude games weer gaan spelen?

29/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Backwards compatibiliteit! Wie kent het niet? Boris is er in ieder geval fan van, en hij gaat jullie eens vertellen over waarom deze functie briljant is. Welke games moet jij echt nog een keer spelen?

Goude oude games!

Boris heeft een aantal mooie oude games gehaald en die wou hij nog maar al te graag spelen. Waarom wil hij dit? En waarom heeft hij eigenlijk al zijn oude games weg geflikkerd? Je kunt games halen bij Nedgame voor maar een paar eurootjes en Boris doet dus even schaamteloze promotie voor dit winkelketen. Welke oude games speel jij graag?

Ook de PlayStation krijgt mogelijk Backwards Compatibiliteit?

Eerder leek een patent, ingediend door Sony, erop te wijzen dat het bedrijf bezig was met backwards compatibility. Dit zou betrekking hebben op de PlayStation 5. Een echte harde bevestiging was het nog niet. Vandaag dook er echter een tweede patent van Sony op, die meer bewijs lijkt te leveren voor de aanwezigheid van Backwards Compatibility op de PlayStation 5. Het zou een keer tijd worden ook…

De titel van het patent is “Simulation of legacy bus operation for backward compatibility”. Het patent is rond dezelfde tijd geregistreerd als de vorige, maar pas deze week ontdekt dus. Het verwijst naar een methode waarbij een technologie de interne communicatie van een legacy-systeem ( de oude Sony-hardware) emuleert voor de nieuwe console van het bedrijf.

Het patent verwijst ook naar het vermogen om de prestaties van de legacy-technologie aan te passen aan bijgewerkte hardware, die gerelateerd zou kunnen zijn aan Sony’s plannen voor “Remastering door emulatie”. Moeilijke woorden die simpel gesteld stellen dat PS4-titels er straks beter uit gaan zien op de PlayStation 5. Vergelijk het met de Xbox One waar je al Xbox 360-games kunt spelen met hogere framerates en 4K resolutie. Je oude games worden er dus beter van!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch