Menu Premium
Loading...

ROG Strix SCAR III Challenge: In één weekend een game maken

24/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen die Gamekings regelmatig kijkt, weet dat Emiel niet alleen games test, maar ze ook zelf maakt. Hij geeft er zelfs les over aan de HKU. Maar hoe hij die games dan precies creëert, dat hebben we nog nooit getoond. Terwijl dat misschien wel het meest interessante is om te weten over zijn developer carrière. Het kan bijvoorbeeld als inspiratie dienen voor de kijkers die er zelf over denken of dromen ooit een game te gaan ontwikkelen. En dus kregen we het idee om dat creatieve proces voor eens en altijd in beeld te brengen. Vanaf het prille begin. Met een killing deadline erbij zodat de content extra spannend werd.

Een game maken op een dikke gaming laptop

Een van onze partners, ROG, vond het een tof idee. Zij stelden een nieuwe Strix SCAR III gaming laptop ter beschikking, zodat we het creëren van een game echt vanaf het prille begin konden ervaren. Het gebruik van een ‘schone’ laptop lijkt een sinecure. Maar dat is het niet. Want welke tools wilde Emiel bijvoorbeeld gaan gebruiken om de game te maken, hoe werkt de installatie en is het bezit van een krachtige laptop een pre bij dit proces en zo ja, waarom. Je wilt alles stap voor stap zien. En don’t worry, er komt ook old fashioned papier aan te pas bij de creatie van Emiel’s game.

Twee dagen en ‘Mailien’ is af en speelbaar

Om het geheel wat spannender te maken, gaven we Emiel een weekend de tijd voor de complete creatie van het spel. Geef je creatievelingen immers een vinger, dan pakken ze de hele hand. Een keiharde deadline dus, die Emiel voor de nodige problemen stelde. Maar het resultaat is speelbaar. Je kunt de game ‘Mailien’ hier downloaden. En don’t worry, het is geen 85 Gb wat je naar binnen hengelt. We zijn geen Activision…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch