Menu Premium
Loading...

Assassin’s Creed Valhalla Preview: “Poor man’s The Witcher?”

12/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valhalla is het nieuwste deel uit de Assassin’s Creed serie. Dit deel heeft in de korte tijd dat we weten dat ie er komt, al heel wat stof doen opwaaien. Zo was de reveal video op YouTube de best bekeken ooit voor Ubisoft. Deze glansrijke launch werd de afgelopen weken echter ietwat teniet gedaan door de vertoning van een gameplay trailer zonder gameplay bij Inside Xbox en een lek van 30 minuten aan gameplay die bepaald niet flatterend te noemen was. De PR afdeling bij de Fransen zal heel hard gevloekt hebben.

Vier uur aan de slag met Assassin’s Creed Valhalla

In de week voor het online live event Ubisoft Forward kreeg Jelle de kans om de game ‘behind closed online doors’ vier uur lang uit te proberen. En dat wilde hij wel. Kritisch fan van de serie als hij is. Sterker nog, in samenwerking met een van onze partners MSI, zetten we een monster PC plus scherm voor hem neer om optimaal van deze demo te kunnen genieten. De Infinite X Plus en de wide screen MPG341CQR monitor stonden klaar. Jelle was ready to go to Viking land. Een tijdperk en een volk wat hem enorm intrigeert. Daar zat Ubisoft dus spot on. Maar was de gameplay dat ook?

Is de game opeens veel meer RPG geworden?

In de commentaren op het de gelekte beelden werd de nieuwe Assassin’s Creed vergeleken met een ‘poor man’s The Witcher’. En dat is vrij vilein. Maar is die vergelijking terecht? De Creed serie heeft nooit The Witcher-achtige gameplay gehad. Is daar dan nu opeens iets aan veranderd? Speelt het totaal anders? Zit er veel meer RPG in? En is een ‘poor man’s The Witcher’ slecht? Niet iedereen zit te wachten op een vuistdiepe RPG. Jelle mag het JJ en jou gaan vertellen is deze lekker uitgebreide preview.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch