Menu Premium
Loading...

Assassin’s Creed Odyssey Review: ‘Meer van hetzelfde, maar dan beter’

02/10/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Assassin’s Creed Odyssey, wie heeft er nou niet van gehoord. Ieder jaar komt er een nieuwe Assassin’s Creed uit met vorig jaar; Assassin’s Creed Origins. En dit keer speelt het zich af in het oude Griekenland, waar jij als spartaanse held(in) de dag redt. Klinkt ontzettend clich√© maar dat is Ubisoft voor je. Benieuwd wat de heren te zeggen hebben over de nieuwe Assassin’s Creed? Zeker kijken dus!

Alweer een nieuwe AC?

Wordt het niet eens tijd om Assassin’s Creed te begraven? Volgens Ubisoft niet. Die gooien er bijna elk jaar wel een nieuwe uit. Ze hebben vaker al schijt tegen de muur gegooid, om vervolgens te kijken of iets blijft plakken. Dit keer heet het dus Assassin’s Creed Odyssey en jij speelt tijdens je genetische herinneringen als Alexios of Kassandra. Het speelt zich af tijdens de¬†Peloponnese oorlog in 413 v.Chr. en jij hebt de keuze om te vechten voor Athene, de Delische bond of Sparta. Buiten de genetische herinneringen speel je als Layla Hassan die voor het eerst op het podium stond in Assassin’s Creed Origins.

This is Sparta!

De nieuwe AC ziet er net zo geweldig uit als AC Origins. Het heeft net wat meer kleur dan dat je gewend ben van Assassin’s Creed. De game pakt dezelfde elementen zoals AC Origins; zo heb je weer een vogel tot je beschikking, om het landschap te ontdekken voor schatkisten of om vijanden af te leiden en in beeld te brengen. Odyssey leunt nu wel heel veel op het feit dat je keuzes gevolgen hebben, zo maak je al vrij snel in het begin een grote keuze.

Griekse politie

In Odyssey heb je nu de mogelijkheid om helemaal los te gaan op onschuldige burgers. Waar je vroeger altijd desynchroniseerde, krijg je nu een bounty boven je kop geplakt. Het heet de ‘Mercenary System’, je kunt bounties op je naam krijgen doordat je burgers vermoordt of verkeerde keuzes maakt. Als je fout bezig bent, heb je de kans dat je een van 50 mercenaries tegen het lijf loopt. De mercenaries kun je natuurlijk vermoorden, afbetalen of zelfs in je eigen team zetten door ze om te praten.

Assassin’s Creed Odyssey zal 5 oktober 2018 uitkomen voor de PlayStation 4, Windows en de Xbox One.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch