Menu Premium
Loading...

Assassin’s Creed 3 hands-on

24/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel Boris nogal wat kritiek had op de delen na de eerste Assassin’s Creed, is er met dit compleet nieuwe deel goede hoop. Of Boris ook echt enthousiast kan worden van wat hij tot nu toe heeft gezien van de game, zie je in de Assassin’s Creed 3 hands-on.

Waar de vorige delen zich nog afspeelde rond de Middellandse Zee, durft Ubisoft in deeltje drie het ruime sop over te steken. Je belandt in de oostkust van Noord-Amerika tijdens de revolutie, en dat is dus niet de burgeroorlog maar de onafhankelijkheidsoorlog. Hier kun je steden als New-York en Boston gaan bezoeken maar het gaat zich ditmaal ook veel afspelen in de weelderige bossen er omheen.

Je speelt Connor en je bent half engels en half mohawk dus je kunt je prima uit de voeten maken in deze wildernis. In tegenstelling tot Ezio uit deel twee vecht je ditmaal, net als Altair in het eerste deel, voor het herstel van de balans en het behoud van het prachtige Amerikaanse landschap.

Je doet dit met je mes en tomahawk en de efficiëntie van deze manier van vechten liegt er niet om. Vraag maar aan Boris, hij heeft namelijk in een boek, geschreven door een echte hooligan, gelezen dat je met een knuppel en een mes makkelijk een hele groep belagers in elkaar kan hakken en beuken. Je hebt ook een paar nieuwe moves waaronder de instant-vanuit-de-boom-galg-slinger, en kun je nu met je secundaire wapen een tweede aanval blokken terwijl je bezig bent met een andere aanvaller.

Ook zijn er nu epische bootbattles waarin je zelf de kapitein speelt en vijandelijke boten tot zaagsel moet bombarderen. Terwijl de kanonnen als een gek los gaan, kan het weer ineens omslaan en wordt het navigeren je moeilijk gemaakt door de ruwe zee.

Al met al ziet het er beter uit, speelt het soepeler, zijn er een paar nieuwe toevoegingen en wordt er teruggekeken naar de eerste Assassin’s. Of Boris onder de indruk is zie je in de Assassins Creed 3 hands-on.

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Uitgever: Ubisoft
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, PC en Wii U

Assassins Creed 3 hands-on

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch