Menu Premium
Loading...

Ashen Review: “Een kleine studio, maar een grootse game”

12/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is een tijd lang stil geweest rond deze game, maar daar is ie dan eindelijk. Ashen, de gloednieuwe Action-RPG van de indie-developer A44 Studios. Een game die een aantal overeenkomsten kent met de SoulsBorne games van FromSoftware, noemen we tegenwoordig een Souls-like. Ashen past zeker binnen dit Souls-like genre en daarom is er maar één man uitverkoren om Ashen te reviewen. We hebben het natuurlijk over Skate, SoulsBorne liefhebber van het eerste uur. Hij is samen met JJ, wie ook niet vies is van dit genre, aan tafel gaan zitten om Ashen onder de loep te nemen en alles te bespreken wat er goed en slecht is aan deze game.

E3 2015: ID@XBox

Ashen werd aanvankelijk aangekondigd tijdens de Microsoft persconferentie op de E3 2015. De game werd toen vertoond onder het ID@XBox programma van Microsoft. Daarna hebben we een tijd lang weinig gehoord over dit toch wel interessante titeltje. Ashen is hierdoor door veel mensen vergeten, maar bij Skate stond deze game sinds de aanvankelijke aankondiging op zijn netvliezen gegrift. Stelt de game teleur of is Skate toch blij dat hij Ashen een aantal jaar op zijn verlanglijstje heeft laten staan?

De grafische stijl van Ashen

JJ omschrijft de grafische stijl van Ashen als “hoekige mensen zonder ogen”. Dat is natuurlijk een manier om het te omschrijven, maar Skate heeft daarentegen een mooie vergelijking gevonden met een game uit 2017. De heren zijn ook niet meer de jongste en hebben het daarom verdomd lastig om de naam van die game naar boven te halen. Wat was het nou? “Jezus Christus” oppert Skate, maar die heeft hier natuurlijk niets mee te maken. Na een aantal zware seconden graven lukt het hem toch, Absolver van Devolver Studios, dat was hem natuurlijk. Absolver was zeker geen mega-hit, dus het is te hopen voor Ashen dat Skate behalve de grafische stijl niet nog meer gelijkenissen tussen die twee games vindt.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch