Menu Premium
Loading...

Arma 3 Beta

20/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens velen is het de meest realistische first-person shooter die er is. Anderen willen het niet eens een first-person shooter noemen, maar spreken eerder van een oorlogssimulatie. Hoe je het ook went of keert, Arma 3 is dus niet voor de poes. Arma 3 is op dit moment nog in ontwikkeling, maar Melle en Skate zijn al aan de slag geweest met de Arma 3 Beta.

Bohemia Interactive Studio is verantwoordelijk voor de nieuwe Arma. De game stamt af van de originele Operation Flashpoint. Met deze serie is Codemasters echter aan de haal gegaan en Bohemia is verder gegaan met de Arma serie.

Wat de game net zoals de eerste Flashpoints typeert is het realisme. Technieken die in het echt toegepast worden, werken ook in deze game. Het is in principe ook de enige manier om Arma te spelen. ‘Run and gun’ door de gebieden gaan, houd je niet lang vol.

Typerende dingen voor Arma zijn bijvoorbeeld de nachtmissies. Wanneer je jouw zaklamp aan laat staan, word je gespot. Ook als je schiet zien de vijanden je muzzle flash en weten zo jouw locatie te vinden. Dit zijn kleine dingen waar je rekening mee moet houden. Verder legt de game uit dat een machinegeweer niet voor niets 30 patronen heeft. Ze zijn er niet om 30 kills mee te maken, ze zijn er om een grote kans te hebben om je vijand te raken. Het raken van de vijanden is dus ook erg realistisch. Raak je hem op een vitale plek, dan is het gebeurd met hem. Vice versa werkt het precies hetzelfde. Als jij ongelukkig geraakt wordt, dan leg je ook gelijk het loodje.

In Arma 3 zitten ook verschillende voertuigen. Je kunt onderwater gaan met een mini-sub, auto’s en tanks voor op het land en je kan ook met een helikopter de lucht in. In alle gevallen is er veel zorg besteed aan de binnenkant van de voertuigen en ook hier straalt het realisme ervan af. Check snel het item waarin Melle en Skate praten over deze oorlogssim in de bespreking van de Arma 3 Beta.

Ontwikkelaar: Bohemia Interactive
Uitgever: Bohemia Interactive
Platform: PC

Arma 3 Beta

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch