Menu Premium
Loading...

Anthem Review: “Day-One-Patch kan bloedmooie game niet redden”

27/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Anthem, je hoorde al kort in een review-in-progress van Koos en Skate wat ze van de game vonden. Maar nu is het dan tijd voor het grote, allesbeslissende, laatste oordeel. Daan heeft plaats genomen samen met Skate om de game voor je te reviewen.

Van hype naar teleurstelling

Toen de game tijdens de E3 van 2017 werd getoond was er nog extreem veel enthousiasme voor de game. In 2018 volgde de gameplay en dat viel toch een klein beetje tegen.. Je werd niet gemotiveerd om samen te werken in de game. Er ging ook nog eens een hoop mis in het begin bij Anthem, denk aan hoge Chipmunk stemmetjes in de game en het feit dat mensen van level 3 via quickplay zo ineens bij de eindbaas terecht konden komen. Iets wat haaks staat op de hype van toen. In de review hoor je hoeveel er nog over is van de hype nu Daan en Skate de game hebben gespeeld.

Tegenvallende verkoopcijfers

Dat de game het in de eerste week nog niet zo heel best doet is wel duidelijk. Zo verkocht Anthem wat betreft fysieke exemplaren slechts de helft van Mass Effect Andromeda, en die verkocht al niet zo heel lekker.  Oke oke, de digitale verkopen van EA’s Origins op de pc worden hierin niet meegeteld en ook de gedownloade versies op de Xbox One en de PlayStation 4 telen hier niet in mee. Maar met de gegevens die we wel hebben, lijkt Anthem enorm teleurstellend te verkopen. Destijds verkocht Mass Effect Andromeda ook al erg teleurstellend, zij verkochten toen slechts de helft van de sales in de eerste week van Mass Effect 3. En die game was uiteraard ook digitaal verkrijgbaar!

Het gaat hier om een online-only game dus misschien zou de game hierdoor ook meer digitale versies verkopen. Maar als we de game vergelijken met Destiny ( een meer soortgelijke game ) dan doet Anthem het ook niet bepaald goed. Anthem verkoopt namelijk slechts een kwart van de fysieke aantallen van Destiny 2 in zijn eerste week in September 2017…

Benieuwd naar het oordeel van Daan en Skate, check gauw de review! En laat vooral in de comments weten hoe jij de game vind!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch