Menu Premium
Loading...

Anthem In-Depth Discussie: “BioWare heeft niets geleerd van concurrenten”

26/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na een reeks klassiekers onder de paraplu van EA zoals Dragon Age en Mass Effect, komt Bioware nu met hun laatste creatie: Anthem. Veteranen van het loot shooter genre: Daan, Koos en Skate, gaan dit spel eens goed onder het vergrootglas leggen. Allen hebben wel eens iets te op de avond nog gegrind in andere spellen van dit genre, nu is dus de vraag of Anthem voor langere tijd hun aandacht kan vasthouden. De heren doen hun Javelin suit aan en nemen een duik in de wereld van Anthem in deze discussie.

Een loot shooter met slechte loot

Het spel verwacht dat je vele uurtjes gaat spenderen in deze virtuele wereld. Deze uurtjes zijn gevuld met schieten en vliegen, allebei aspecten die leuk zijn, maar voor de uurtjes erin, moet er ook iets uitkomen. In dit genre is dat voornamelijk loot: veel verschillende wapen met spannende nummertjes die jouw schadenummers nog groter maken. Helaas laat Anthem hier heel veel steken vallen. Een klein aantal wapens, waarvan de stats niet veel invloed hebben op je speelstijl. Zelfs de wapens van de beste kwaliteit verleiden niet om die extra uurtjes te spenderen.

Is dit een beta?

EA zei dat Anthem al af was in november, maar bedoelde ze daarmee de november van 2019? Want voor een game dat zogenaamd al vier maanden af is, is er nog veel niet af aan. Bugs zijn nog steeds aanwezig, maar veel variatie is daarentegen niet te bekennen. De gameplay loop van vliegen en schieten is leuk gedaan, maar blijft vanaf het eerste uur vrijwel hetzelfde. Bosses verwijderen zichzelf gewoon als hun healthbar nog maar vijftien procent bevat. En een einde dat er gewoon niet is. In een wereld van Destiny, Division en zelfs Borderlands is dit allemaal zwaar onder de maat.

En nu?

Dus het spel is eindelijk uit? het spel is over het algemeen lauw ontvangen, maar Bioware heeft wel de belofte gedaan van toekomstige events die je als speler kan ondernemen. Gaat dat echter de endgame uitbreiden, of is dit weer een geval van: “koop onze expansion van 30 euro, dan is de game gefixt!”

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch