Menu Premium
Loading...

Anno 1800 Preview: “Een mooie uitbreiding voor een city builder fan”

03/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer je naar de fans luistert gaat het niet altijd goed, maar wel in het geval van Anno 1800. Na twee matige Anno games die zich in de toekomst afspelen hebben we eindelijk een anno weer gekregen die zich afspeelt in het verleden. Als echte Anno fans zaten Daan en Boris al helemaal geplakt aan het scherm toen de trailer van Anno 1800 online kwam. Benieuwd wat de twee stadsbouwers vinden van Anno 1800? Zeker kijken dus!

Industriële tijdperk

Anno 1800 speelt zich af in de 19e eeuw ‘1800’ logisch natuurlijk. Dit werdt ook wel gezien als de in industriële tijdperk en dit heeft dus een belangrijke rol in de gameplay van Anno 1800. Zo heb je nu de mogelijk om treinen te bouwen, kanonnen nieuwe technieken en technologieën bedenken. Met de komst van de Industriële kracht moet je nu ook rekening houden met landelijke vervuiling en de welzijn van het volk. Ook is er nu een kans dat de werknemers van een fabriek staken door de ongeschikte werkzaamheden.

Back to the roots

Het begon natuurlijk allemaal met de komst van Anno 1602 daarna 1503, 1701, 1404, 2070, 2205 en dan nu 1800. Zoals je al merkt in de volgorde van Anno games gaan we weer terug naar het verleden. We weten niet of dit kwam door dat vorige Anno 2070 en Anno 2205 beide niet goed aankwamen bij de fans en ook nog is matig beoordeeld werden. Zo kreeg Anno 2205 een score op metacritic van 73, het is dus logisch dat de fans niet zitten te wachten op een Anno in de toekomst.

Blueprints

Met de komst van Anno 1800 krijgen we er ook weer een nieuwe toevoeging erbij, genaamd ‘Blueprints’. Als je nog niet genoeg resources heb om een gebouw of monument te bouwen staat er in plaats van ‘Not enough resources’ nu een omlijning van het gebouw. Ook een nieuwe toevoeging is de komst van toeristen die je stad nu aantrekkelijk kunnen vinden. Dus hoe aangenamer je stad eruit ziet hoe meer toeristen en zo uiteindelijk meer inkomsten. Als toeristen of stadsleden iets mooi vinden, kunnen ze ook iets walgelijk vinden, vanaf nu beoordelen toeristen ook een stad op vervuiling en industriële stank. Als stadsbaas moet je dus het juiste balans vinden tussen aantrekkelijk en winstgevend.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch