Menu Premium
Loading...

Sid Lukkassen & Boris over angst in games: “Wat maakt eng?”

24/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bam! Sid is weer terug! En ditmaal neemt hij plaats naast Boris om het te hebben over de rol van angst in games. Waarom? De remake van Resident Evil 2 is uit ! Welke rol speelt angst in Resident Evil? En welke rol speelt angst in andere games?

Resident Evil 2

Een belangrijke grondlegger van angst in games. Dat is Resident Evil 2. De game kwam uit in 1998!  Resident Evil 2, in Japan bekend als Biohazard 2, is een survival horror-computerspel in de Resident Evil-serie, ontwikkeld en uitgegeven door Capcom. Resident Evil 2 is een complete remake van het orgineel voor de PlayStation, in de remake krijg je alle content maar dan in een nieuwer jasje. Ook zit er nieuwe gameplay in de remake zoals een over-the-shoulder perspectief. Het deel was een van van de allerpopulairste in de serie. Terwijl games op grafisch vlak nog niet konden wat ze nu kunnen, wist de game toch een hoop mensen zwetende nachten beleven. Later werden de games in de Resident Evil serie meer filmisch en minder eng. Hoe kan dat? Hoe kan zo’n game minder eng worden als de grafische mogelijkheden groter worden?

Wat maakt een game nou echt eng?

Licht, of juist het gebrek eraan, de muziek, de plotselinge geluiden. Er zijn allerlei factoren die een game eng kunnen maken. Zo weet je bij stampvoeten in de verte van Mister X dat je bijna fucked bent en moet maken dat je weg komt. Maar wat maakt angst in een game nou anders dan angst in een film? In Mister Sid en Boris duiken de wereld van angst in.

Wij zijn benieuwd van welke games jullie nu echt nog wakker liggen s’nachts. Heb jij ook gruwelijke herinneringen aan Resident Evil? Of word je gillend wakker van games als F.E.A.R en Slender Man? Laat het ons gauw weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch