Menu Premium
Loading...

Amiga 500 Mini Review – Pure nostalgie of meer dan dat?

06/04/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Door de jaren heen zijn er veel verschillende consoles uitgekomen. Zo was Sony PlayStation in 1985 niet zo groot in 1985. Het was de tijd van Atari en Commodore International. En dat is precies waar we het vandaag over gaan hebben. We hebben namelijk de Amiga 500 mini op kantoor gekregen. Het was een console van Commodore International. En die is dus nu, in een iets andere vorm opnieuw uitgebracht. De console is bijvoorbeeld niet zo gigantisch groot zoals vroeger. Ze hebben er echt een mini-editie van gemaakt. Met een lading games aan boord. Is het nog steeds vet om hier op te spelen? Anno 2022. Je hoort hoe onze ervaring was in de Amiga 500 Mini Review.

Is de Amiga 500 mini pure nostalgie of toch meer dan dat?

Is nostalgie het waard om iets opnieuw te proberen? Kan een oude console even vet aanvoelen als vroeger? En waarom bracht de Amiga 500 vroeger zoveel plezier? Waarom was deze console zo populair? Waren het de retro games? Of toch iets anders? Boris speelde er vroeger veel op. Logisch dat hij benieuwd was hoe het in 2022 zou aanvoelen. Is het nog wel dezelfde console? Er zijn een aantal dingen anders in vergelijk met 1985. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om zoals vroeger helemaal los te gaan als een typiste. Het keyboard is er eigenlijk alleen nog aanwezig voor de sier, wel zit er een muis en joystick bij.

Boris herbeleeft het verleden

De vraag aan Boris is simpel: Wil je dit kopen? Brengt dit net zoveel positieve gevoelens zoals vroeger? Is dit ook nog leuk voor de nieuwe generatie? Gaan ze hierdoor de geschiedenis van de game-industrie meer waarderen? Of kunnen we het beter houden bij onze herinneringen? En dus het origineel uit de mottenballen halen? Je gaat het allemaal horen in de Amiga 500 Mini Review.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch