Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

AMD versus Nvidia: De oeroude strijd der videokaart giganten!

10/05/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je het over PC gamen hebt kom je al snel terecht bij de grafische pracht en praal. De videokaart dus! Er zijn eigenlijk maar twee hele grote spelers op deze markt: Nvidia en AMD. Deze twee giganten beuken al jaren op elkaar in. Daarom hebben we nog twee giganten uitgenodigd op PC gebied om de strijd voor eens en altijd te beslechten: Kevin en Steven! Beiden PC-gamers pur sang, beiden hebben ze te maken gehad met zowel Nvidia als AMD. Kevin heeft een grote voorliefde voor Nvidia kaarten en Steven staat open voor beide giganten. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van deze titanenstrijd? Kijk dan nu naar: AMD versus Nvidia: De oeroude strijd der videokaart giganten!

AMD versus Nvidia. Team Rood versus Team Groen!

Toen sommigen van jullie nog in de luiers lagen, waren Nvidia en AMD al aan het vechten om het grootste stukje van de taart. Niet in de huidige hoedanigheid overigens. Velen van jullie zullen nog liefde voelen voor het door AMD overgenomen ATI merk. Het oorspronkelijke team rood! Nvidia is natuurlijk verantwoordelijk voor hun fantastische Geforce lijn aan videokaarten. Maar daar staat de misschien wel superieure prijs/kwaliteit verhouding van de Radeon kaarten weer tegenover. Daarnaast is AMD vroeg al in de crypto markt gedoken en maken ze natuurlijk hun eigen Ryzen processoren. Aan de andere kant staat Intel daar weer tegenover met hun i3 tot en met i9 reeks. Keiharde concurrentie dus.

Maar voordat de markt beheerst werd door twee spelers was daar ook nog 3dfx! Deze pionier op het gebied van de grafische kaart bestond tussen 1990 en 2000. Toen zijn zij helaas failliet gegaan en zijn de meeste assets gekocht door Nvidia. Dus bleven er twee giganten over. Nu is de vraag aan jullie: zijn jullie team rood of team groen? Bestaat die strijd nog wel eigenlijk? Of zijn jullie zo volwassen dat jullie beide merken door elkaar gebruiken? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch