Menu Premium
Loading...

Alles over PlayStation 4

09/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De specs, de release date, de games, de Move, tablet gaming en de prijs, je hoort hier alles over PlayStation 4. Na alle geruchten op een rijtje te hebben gezet, wordt het tijd om alle bullshit eruit te halen.

Rond het najaar 2014 zou hij er volgens de geruchten moeten zijn, de PlayStation 4! Of Orbis? Deze nieuwe console van Sony ligt al enige tijd in de vorm van dev kits bij de ontwikkelaars en er zijn dus al games in ontwikkeling. Dat de grafische kracht van de PlayStation 4 alles weg gaat blazen mag vanzelfsprekend zijn, maar dat is waarschijnlijk niet genoeg om de Xbox 720 voor te zijn. En met een schuin oog naar de Wii U zal Sony waarschijnlijk zwaar inzetten op integratie van de Move en een eventuele Tablet (PlayStation Vita?). Boris en JJ vertellen je in dit item alles over Playstation 4.

Het internet barst van de geruchten, niet raar natuurlijk want aankomende E3 (juni) kun je waarschijnlijk gaan smullen van de nieuwe console van Sony. Of dat ding nou PlayStation 4, Orbis of gewoon PlayStation gaat heten, het zal in ieder geval een stuk duidelijker worden. Laten we hem voorlopig maar even PlayStation 4 noemen voor het gemak.

Maar wat kunnen we tot nu toe van de PlayStation 4? Aan de hardware kunnen we alvast stellen dat het een powerhouse gaat worden, alleen al puur als je naar het verleden kijkt. Maar is dat nog wel relevant tegenwoordig? Ligt de focus in deze tijd niet meer op vernieuwde gameplay? Sony zal waarschijnlijk in moeten gaan zetten op nieuwe vormen van besturing zoals de Wii U dat doet. En wat kunnen developers samen met Sony aan de kunstmatige intelligentie gaan doen. Een aspect van gaming dat door de jaren heen grofweg hetzelfde is gebleven. Tablet gaming kan voor Sony trouwens nog problemen bezorgen nu de PlayStation Vita het niet zo goed doet. Hoe gaan ze dit oplossen? Wat gaat hun ‘unique selling point’ zijn?

Ook online heeft Sony nog wat onopgeloste problemen. Gaat Sony met een soort van Gold membership werken? Wat ze eigenlijk al een beetje hebben ingezet met PlayStation Plus. Want er moet toch geld in het laatje komen, ook bij Sony.

Dan de harde bussiness, wat gaat de PlayStation 4 ongeveer kosten? Want dat de PlayStation 3 aan de dure kant was, mag duidelijk zijn. Kom je daar tegenwoordig nog wel mee weg? En zo ja, wat gaat Sony daar dan tegenover zetten? En de hamvraag, wat gaat Sony doen om Microsoft en Nintendo af te troeven? Alle antwoorden die je nodig hebt, vind je in dit item. Boris en JJ vertellen je alles over PlayStation 4.

Alles over PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch