Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

AI en videogames: Het begin van een nieuw tijdperk in de gamesindustrie?

29/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze video is de aftrap van een serie over AI in videogames. De ontwikkelingen op het gebied van deze techniek in videogames gaan momenteel razendsnel. Kijk maar daar dit tekstje. Dat is gewoon door Chat GPT geschreven. En tijdens de afgelopen GDC in San Jose werd elke tweede seminar gewijd aan de (mogelijke) toepassingen van AI. Wat een jaar geleden nog toekomstmuziek leek, is nu al mogelijk. Games kunnen (deels) met behulp van AI gebouwd worden. We willen de komende tijd samen met experts en developers kijken naar de huidige mogelijkheden van AI, waar de ontwikkelingen naartoe gaan en wat de positieve en negatieve kanten van het gebruik van AI in de gamesindustrie zijn. Want dat er wat gaat veranderen is zeker. En dat de veranderingen ingrijpend gaan zijn ook.

Is geautomatiseerde content de toekomst?

In de eerste video bespreken Boris, Jasper en JJ de huidige stand van zaken aangaande het gebruik van AI in videogames en hun visie op de ontwikkelingen. Een belangrijke ontwikkeling in AI voor videogames is de mogelijkheid om geautomatiseerd content te genereren. Dat betekent dat een groot deel van de ontwikkeling van levels en omgevingen kan worden geautomatiseerd. Developers kunnen sneller en efficiënter werken, wat het productieproces goedkoper en beter kan maken. Waarom gaan de ontwikkelingen momenteel zo snel? Wat is er nu al mogelijk met AI in videogames? En natuurlijk, kunnen games er inderdaad beter van worden?

De ontwikkelingen in AI en videogames gaan razendsnel

Hoewel de ontwikkelingen op het gebied van AI in videogames veelbelovend zijn, zitten er ook negatieve kanten aan het verhaal. Is het ethisch verantwoord om content te laten maken door de computer en de mens vrijwel helemaal uit dat productieproces te verwijderen? Als iets immers goedkoper kan, dan zien bedrijven dat graag gebeuren. Ten koste van ontslagen. Biedt de inzet van AI wel nieuwe mogelijkheden? Kan een computer überhaupt de onvoorspelbare creativiteit van mensen nabootsen? De drie discussiëren over al deze onderwerpen. En dat doen ze echt zelf. Je hebt hier niet te maken met door AI gevoede avatars.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch