Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Age of Empires 4 Premium Review: ‘Bij een RTS maakt of breekt de AI de game.’

27/10/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eindelijk konden we helemaal los gaan met een nieuwe Age of Empires. Niks geen remaster, maar een geheel nieuw editie. Het is namelijk tijd voor deelt 4. Boris, JJ en Skate zitten er vandaag klaar voor. Boris en Skate hebben de game helemaal aan gort gespeeld. En hebben in deze uitgebreide review een meer dan stevig gesprek over de game. Want de heren zijn het niet helemaal eens met elkaar. Je gaat de kleine twist in geuren en kleuren horen in de Premium review van Age of Empires 4.

Een nieuw deel met een oude formule

De eerste game konden we 24 jaar geleden spelen. Het betrof het jaar 1997. Dat was nog voor het ontstaan van Gamekings. Veel oude gamers kennen de game, en zeker voor de diehard PC-gamers is het spel een legende. Het tweede deel misschien nog wel meer. En nu is deelt 4 uitgekomen. Met de vraag of deze good old RTS nog steeds genoeg voldoening geeft? Biedt het nog steeds hetzelfde gevoel als toen we het vroeger speelden? Werkt het concept nog in 2021? Of voelt het allemaal verouderd aan? Met name Boris had enorm hoge verwachtingen van deze nieuwe editie. Age of Empiries is voor hem een legende. En Relic Entertainment behoort tot zijn favoriete developers. Dat moet toch goed komen?

Terug in de tijd in Age of Empires 4

In dit deel gaan we terug in de tijd. Je kunt verschillende tijdsperiodes kiezen tussen de 5e eeuw tot en met de opkomst van de Renaissance. Strijdt met bijvoorbeeld de Egyptenaren, de Grieken, de Mongolen, de Chinezen of de Romeinen. Voor welk volk hebben Skate en Boris gekozen? Hebben ze nog steeds dezelfde liefde voor het RTS-genre? Wat ze hebben meegemaakt. Welke mode speelde ze vooral? Hoe is de grafische stijl van het spel. Voelt het vernieuwend aan of toch niet? Is het een must buy, een veilige keuze op Game Pass of een afknapper? Je ziet en hoort het allemaal in de Premium review van Age of Empires 4.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch