Menu Premium
Loading...

De Nintendo gem van Boris: Advance Wars

31/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De enige echte Boris van de Ven sluit de Nintendo Gems af met zijn juweeltje. Advance Wars natuurlijk. Toen de game uitkwam op de Game Boy Advance schreeuwde hij al dat hij hem over twintig jaar nog zou spelen. We zijn er bijna en Boris heeft onlangs zijn Game Boy Advance SP nog meegenomen op vakantie. De wars serie stamt met Famicom Wars al uit 1988, maar Boris heeft het specifiek over de Advance Wars serie. Heb je zelf menig Game Boy versleten met de bekende rode versus blauwe legers? Vind je dit de grote vergeten franchise die Nintendo weer opnieuw leven in dient te blazen? Kijk dan nu: De Nintendo gem van Boris: Advance Wars

Er steekt één game met kop en schouders boven de rest uit: Advance Wars!

Intelligent Systems heeft alle Advance delen uit de Wars serie gemaakt. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de grote titels Paper Mario en Fire Emblem. De core gameplay van Advance Wars is nooit veranderd. Het gaat om de crème de la crème van het turn-based strategy genre. Het doel van het spel is het verslaan van het vijandelijke leger. Dit doe je door ieder vijandelijk leger van de kaart te vegen of door de tegenstanders headquarters te veroveren. Er zijn 18 verschillende units in Advance Wars. Allemaal hebben ze andere aanvalskracht, kunnen ze verder lopen of meer zien op de kaart. De magie van de game zit in de precaire balans tussen alle eenheden. Alle eenheden hebben bepaalde sterktes en zwaktes. En die moeten precies op elkaar afgestemd zijn.

Heb jij net zoveel liefde voor deze serie uit 2001 als Boris? Heb jij een eigen juweeltje die je niet terug hebt gezien in de Nintendo week? Of ben je al die kinderachtige shit echt schijt beu en wil je gewoon weer aan de Fortnite? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch