Menu Premium
Loading...

Abstraction Games over outscourcing, de gamesindustrie en meer

28/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Abstraction Games. Ze deden outscourcing werk voor games als Angry Birds, Ark: Survival Evolved, en Verdun. Outscourcing is het werken aan delen van games van andere grote studio. Je werkt dus alsware niet aan je eigen game, maar aan de game van iemand anders. Abstraction Games is een Nederlandse studio en deed vooral ports van bestaande games, ze brachten de grote games van andere studio’s naar andere apparaten. Hoe is het om niet aan je eigen game te werken en het werk van iemand anders op te knappen? En wil je niet gewoon dolgraag aan je eigen game beginnen? Tiberius Lazar is een ervaren veteraan uit de industry die al aan meerdere grote games werkte, wat doet hij nu in het Nederlandse Valkenswaard, en waarom werkt hij nu aan games van andere studio’s? JJ voelt hem aan de tand over outscourcing, de gamesindustrie en nog veel meer.

Wil je niet gewoon aan je eigen game werken?

Na veel outscourcing werk, is Abstraction Games nu eindelijk begonnen aan hun eigen IP. Deze is nog niet aangekondigd. Hoe blij zijn ze hier mee? En was al dat veldwerk wel vol te houden? JJ gaat met Lazar in gesprek over de studio, hoe outscourcing is om te doen en hun ambities. En gaandeweg gaat het gesprek steeds dieper op verschillende onderwerpen in.

De gamesindustrie is een uniek fenomeen

Ook hebben JJ en Lazar het over de gamesindustrie, ze bespreken de lengte van games, waarom free-to-play games zo enorm goed lopen, en hoe de toekomst van gaming eruit zal gaan zien. En dat is behoorlijk interessant met zo’n veteraan uit de gamesindustrie!

Laat in de comments weten wat je van het interview vind, stel daar ook gerust de vragen die je nog hebt. En neem premium als je dat nog niet hebt, premium is de rede dat we dit soort mooie interviews kunnen houden!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch