Menu Premium
Loading...

Aandelen crash bij game bedrijven, wat zegt dit over de gamesindustrie?

19/01/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De aandelen van veel game en tech bedrijven zijn in de laatste paar maanden van 2018 flink gedaald. Bedrijven zoals Amazon, Apple, Nintendo, Take-Two Interactive, Ubisoft, Activision Blizzard, EA en THQ Nordic hebben behoorlijke klappen gekregen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. De hoogste tijd om even te kijken hoe het er nu voor staat. JJ & Boris zijn aan tafel geschoven om eens even uitgebreid te discussiëren over wat dit gaat betekenen voor de uitgevers en hun games.

De aandelen

Boris is wel bekend met het analyseren en bestuderen van grafieken. Dat heeft hij natuurlijk vaker gedaan. Want ook met cryptocurrency is het belangrijk om te weten hoe charts werken. Daarom gaat hij samen met JJ een aantal koersen bekijken en proberen uit te zoeken wat dit zegt over de gamesindustrie. Als je aandeel minder waard is ben je als het ware een prooi voor grote investeerders. Hoe goedkoper een aandeel is, hoe makkelijker het is om overgenomen te worden. Er zijn twee manieren om een game te financieren. Dat is met eigen geld, of met geleend geld. En omdat veel bedrijven simpelweg geld nodig hebben gaan zij deals aan met investeerders. Daarbij komen deadlines, doelstellingen en bepaalde verkoopcijfers bij kijken. Dat zorgt voor extra druk bij de bedrijven.

Wie is er de baas?

Het lijkt de laatste tijd wel alsof de aandeelhouders het voor het zeggen hebben bij de bedrijven. Dat is niet heel gek. Zij hebben er natuurlijk flink wat geld in geïnvesteerd, en daar moet wel wat voor terug staan. Het laatste wat zij willen zien zijn rode cijfertjes. Maar gaat dit ten koste van de kwaliteit van videogames? Zijn bedrijven tegenwoordig zo druk bezig met microtransacties en meer geld voor minder vragen, alleen om de aandeelhouders tevreden te houden? Het is wel duidelijk dat bedrijven momenteel de grens opzoeken met hoe ver zij kunnen gaan bij gamers. Waar kunnen zij mee weg komen? Tot hoe ver kunnen ze gaan voordat gamers er genoeg van hebben?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch