Menu Premium
Loading...

9 opmerkelijke complottheorieën binnen gaming (Deel 1)

09/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen die de Brievenmaandag van afgelopen maandag heeft gekeken, weet dat, of je er nu van houdt of niet,  complottheorieën momenteel hot topic zijn. JJ raakte daardoor geïnspireerd (don’t worry, hij blijft zijn nuchtere zelf) en wilde eens weten of er ook complottheorieën binnen de game-industrie bestonden? Want als mensen er toch zo gek op zijn en voor alles een verklaring willen, dan zijn er vast ook ‘vage voorvallen’ rond het ontwikkelen en uitgeven van games die mensen aangrijpen voor een alternatieve uitleg. En verhip, het klopt. JJ vond negen mooie verhalen en zette ze in twee video’s op een rij. Waarbij hij probeert te kijken of de alternatieve werkelijkheid enige vorm van logica en bewijs in zich heeft.

Polybius: arcadekast die hersens gamers hersenspoelt

In het eerste deel zet JJ zijn tanden in vijf complottheorieën, of zoals sommigen het noemen, urban myths. Wat is er bijvoorbeeld waar van het verhaal dat het Amerikaanse leger samen met de geheimen dienst arcade-kasten met de game Polybius erop inzette om een proef te doen rond hersenspoelen? Bestond die game überhaupt wel? En zat er nu wel of niet een nude mode in Tomb Raider? De makers zeggen van niet, sommige gamers van wel. Wie o wie spreekt de waarheid?

Complottheorieën rond Madden, Epic en de PS2

Wat is er waar van de ‘vloek van Madden’. 15 van de 18 atleten op de cover raakten geblesseerd of hadden een dramatisch seizoen nadat ze op de cover waren gegaan. Toeval of niet? En gebruikte Saddam Hussein echt de rekenkracht van 4000 PS2’s om zijn raketten naar het juiste doel te geleiden? En wat te denken van de beschuldigingen aan het adres van Epic dat ze voor de Chinese overheid werken? Heerlijk voer voor een mooi item waar je relaxed onderuit gezakt naar kunt kijken. om te bepalen of je het wel of niet gelooft…

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch