Menu Premium
Loading...

De 15 vreemdste Retro videogame commercials ooit gemaakt

11/07/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben in de Retro Week al verschillende dingen behandeld en voorbij laten komen; oude Gamekings items, retro games en retro consoles. Vandaag zijn de retro videogame commercials aan de beurt. Koos heeft er een aantal op een rijtje gezet en regisseur Jelle erbij getrokken. Er komen verschillende dingen voorbij. Commercials die nu niet meer zouden kunnen, commercials die ook toen eigenlijk niet door de beugel konden en nog veel meer in: De 15 vreemdste retro videogame commercials ooit gemaakt.

De meest absurde commercials komen voorbij

Tegenwoordig zijn al die console commercials allemaal hetzelfde. Je kent ze wel, die overdreven blije gezinnetjes die samen op de bank een spelletje zitten spelen. Allemaal ongelofelijk statisch en hetzelfde. Originele ideeën komen er niet echt meer bij kijken. Ook zijn deze commercials nog eens ontzettend politiek correct. Vroeger was dit wel anders. Toen kwamen videogame bedrijven met echt de meest absurde shit. Politiek correctheid kon je ook gewoon totaal vergeten. Zaten er bekende tussen voor jullie? Heb je liever die overdreven blije gezichtjes of de weirde absurde shit van vroeger? En zouden deze reclames voor jou beter werken, dan de reclames van tegenwoordig? Laat het weten in de comments!

Verschillende grote namen komen voorbij. SEGA, Nintendo, Sony en ga zo maar door. De één nog vreemder dan de ander, zoals openlijk in je eigen item de andere partij negatief in het licht zetten en extreme stereotypes neerzetten. Dat reclames vroeger anders waren is ondertussen wel duidelijk, maar dat het zo’n verschil heeft qua politieke correctheid en zelfs racisme verwacht misschien niet iedereen. Maar zitten er ook toffe commercials tussen? Zitten er commercials tussen die nu nog steeds zouden werken? Of kunnen dit soort commercials tegenwoordig echt niet meer? Je hoort dit en meer in: De 15 vreemdste retro videogame commercials ooit gemaakt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch