Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

12 Minutes Premium Review: “Een toffe en bijzondere ervaring”

24/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij deze Premium review. Herinner je je nog de film Groundhog Day? Nu is daar een soort game van genaamd 12 Minutes. Het is een point & click adventure thriller waar je de rol speelt van echtgenoot. In de game breng je steeds een dag door, samen met je vrouw en nog iemand… De avond begint rustig, je bent aan het dansen met je vrouw en voordat je het weet eindigt de avond en ben je weer terug bij het begon. Je verstopt je in een kast, je hoort iemand binnen komen en je kijkt door een kleine spleet. Als je er tussendoor kijkt, merk je dat je vrouw is vastgebonden. Je kijkt verder en je ziet iemand staan. Je vrouw wordt aangevallen, wat ga je doen? Voordat je het weet zijn de twaalf minuten voorbij en begin je opnieuw… Welkom in het spel 12 Minutes.

James McAvoy, Daisey Ridley en Willem Dafoe

Twelve Minutes is een bijzondere game, het is namelijk niet gemaakt door een Triple A studio. Het is indie game met de vibe alsof het een soort home-invasion-thriller is. Een ‘gelukkig’ stel die ingesproken is door James McAvoy en Daisy Ridley samen leiden ze een vrij probleemloos bestaan. Je kruipt in de rol van echtgenoot en begin je met het dekken van een tafel. Door middel van een point-and-click systeem wandel je door de wereld van Twelve Minutes. In de game is het de bedoeling dat je zelfs beslissingen gaat nemen die je in het echte leven nooit zou doen. Uiteindelijk zal de tijd weer opnieuw starten, je begint dan weer met een schone lei. Je geheugen zal niet worden gewist, je zal het altijd blijven herinneren hoe erg dat ook mag zijn…. Voor welke acties kies jij als speler? Ga je het 12 minuten lang overleven, zul je het einde halen en vooral hoe? Verder gaan Jelle, Koos en Daan in op de vraag of Twelve Minutes nu echt zoveel replay value heeft. Bij één keer spelen waar je de verschillende loops doorloopt kan het zomaar zijn dat het toch niet zo oneindig is…

Wel iets langer dan 12 minuten

Je kunt verschillende playthroughs doen en daardoor zal de game waarschijnlijk wel iets langer zijn. Of het verder veel replay value heeft is eigenlijk dus de vraag. Koos, Skate en Jelle gaan jullie er alles over vertellen in de Premium Review van Twelve Minutes.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch