Menu Premium
Loading...

Matterfall Review

Google Plus Emiel Kampen
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
19/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Matterfall is de nieuwe game van ontwikkelaar Housemarque, bekend van de succesvolle twinstick-shooter Resogun. Matterfall is een side-scrolling actiegame. Emiel en Shelly hebben het gespeeld en vellen in deze review hun oordeel. Beide Gamekings hebben de game flink onder de loep genomen en vertellen jullie wat ze denken van Matterfall. Benieuwd naar hun gedachten? Check dan nu de Matterfall Review!

Emiel weet niet wat hij moet vertellen

Housemarque heeft een aantal goede titels achter hun naam staan. Dit schept natuurlijk hoge verwachtingen voor Matterfall. De game werd aangekondigd op de E3 van 2015 en heeft uiteindelijk dus behoorlijk lang op zich laten wachten. Maar wat is Matterfall nou eigenlijk voor een game? Een vraag die opdoemde na het online verschijnen van de eerste trailer. Durft Housemarque het aan om iets anders te maken dan een typische twinstick-shooter?

Matterfall is nog steeds een twinstick-shooter, maar anders qua opzet. Het is een 2d sidescroller met een verhaallijn, alhoewel Emiel hier niet zo over te spreken is. Shelly uit verder kritiek op de lengte van de game. Deze is volgens haar niet afdoende om te kunnen spreken van een volwaardige game.

Emiel en Shelly zijn allebei groot fan van Resogun en keken daarom ook uit naar Matterfall. Resogun heeft met zijn arcade-achtige speelstijl en zijn toffe particle effects veel Playstation-fanboys blij gemaakt. Het was ten tijde van de Playstation 4-launch ook een van de weinige toffe games. Een paar maanden terug bracht de studio nog Nex Machina uit en komt nu dus alweer met het volgende product. Dit is opvallend, aangezien de ontwikkelaar eerder een stuk meer tijd nam voor de ontwikkeling van hun nieuwe games.

Zet Housemarque de lijn door van het uitbrengen van kwalitatief goede games of is dit de eerste mindere game van de Finse studio? Shelly en Emiel bespreken deze kleurrijke game in de Matterfall Review!

Loading...
 • Geert Gordijn

  je shirt is te groot shelly

  • Steven

   wellicht een gordijn.

  • jefmode079

   En dit item is ook 6 minuten te lang.

 • GekkeAr

  Hoe werkt een “twinstick-shooter”?

  • Sylmaron

   Bewegen doe je met linker stick en tegelijk schieten met je rechterstick. Ik krijg het in ieder geval nooit goed onder de knie.

 • T4

  Altijd leuk Shelly en Emiel 🙂 On topic: Resogun was heel erg tof, maar niet Resogun, maar Nex Machine is het echte hét meesterwerk van Housemarque imo. Het zal moeilijk worden om die game te toppen.
  Het ondergewaardeerde Outland is ook zeker een game die je niet mag missen.

 • Uther Pendragon

  Niet mijn soort game, al vind ik side scroll shooters best wel leuk. Die twinstick controls lijken me niks

 • Walluuhr

  Ik heb in veel media Nex Machina gemist, ook een recente game van Housemarque. Naar mijn mening is die game veel geschikter om opnieuw te spelen en high scores te halen.

 • Als je jaren werkt aan een game die vervolgens in 2 uur klaar is doe je iets niet goed.

 • Ralph de Man

  Nex machina blaast deze omver…nu in de ps store in de aanbieding zag ik…voor € 11,49
  No brainer dus…

 • Bryan Philip

  Jammer dat idd nex machina niet besproken is. Een game die veel meer je tijd waard is dan deze b-team game.

 • Turfschipper

  Hmmmm, ken het niet. Lijkt me een soort van arcade Turrican rip off.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord