Menu Premium
Loading...

Gaat Microsoft inderdaad EA en/of Valve en PUBG opkopen?

30/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Amerikaanse website Polygon dropte gisteren het bommetje. Volgens een van hun bronnen, iemand die dicht op het vuur zit bij Microsoft, zouden Phil Spencer en de zijnen nadenken over een mogelijke overname van EA. Ook zouden Valve en de uitgever van PUBG, Bluehole met zeer veel interesse gevolgd worden. Je kunt er van zeggen en vinden wat je wil, maar dat is natuurlijk wel een berichtje.

“Microsoft koopt alles??!”

En dus gingen we aan de slag met dit nieuws, want gewoon 1 op 1 kopieren, voegt natuurlijk niks toe. Dat is Twitter-journalistiek. Wij wilden weten of het haalbaar, wensbaar en kansrijk was. Dat er met elkaar gepraat wordt in de industrie dat is immers geen geheim. Men praat altijd. En dat Microsoft kijkt of ze ergens een mooie nieuwe aankoop kunnen doen die hun portfolio versterkt, dat is ook common knowlegde. Elk bedrijf is altijd bezig om te kijken of ze hun bedrijf sterker kunnen maken. Sony en Nintendo doen dat ook.

De vraag is echter of het kan. Kan Microsoft dit financieel aan? Wat kosten EA, Valve en Bluehole? Maakt het sense? Wordt Microsoft sterker van het aantrekken van deze partijen? En waarom deze drie? Wat is er aan hun zo interessant dat het nu gonst van de geruchten? En stel dat het inderdaad zo is, wanneer horen we er dan echt wat van? Voor of na de E3? JJ en Skate namen het nieuws door, belden wat rond en zochten wat bruikbare gegevens op en kwamen tot de volgende analyse.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch