Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Wat maakt een goede horror film zo eng?

09/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan al het moois komt een eind. De laatste dag van de horror-vierdaagse is begonnen. En hoe kun je zo’n week nou beter afsluiten dan met Jelle en Melle. Beide heren kijken natuurlijk bijzonder veel films. Dus zijn zij de geschikte kandidaten om eens te praten over horror films. Wat maakt zo’n film nou zo goed? En wat maakt ze zo slecht? Melle en Jelle bespreken het in iets meer dan en halfuur.

Dit is geen top tien!

Dat dit even duidelijk mag zijn. Het item van gisteren was dat wel. In dit item is dat niet aan de orde. Ten eerste omdat Melle niet van de lijstjes is en ten tweede omdat het meer gaat om wat horror flms zo goed of slecht maakt. De films die langskomen of besproken worden staan dus niet per se in een top tien of in een bepaalde volgorde. Don’t worry!

Jump scares en een donkere omgeving staan symbool voor horror?

Clowns, angst, jump scares en donkere omgevingen zijn nou eenmaal waar de meeste mensen meteen aan denken als ze het over horror hebben. Ook in het item over games van gisteren zal dit gesprek leiden tot verschillende meningen. Echter is wel duidelijk dat er zat voorbeelden zijn van films die juist slagen omdat ze deze dingen combineren met een interessant verhaal, goed geluid of goede en noemenswaardige hoofdrolspelers.

Niet eng als het nep is?

Toch gaat het vooral om de vibe van een horror film. Wanneer er iets in een horror film gebeurt dat niet lijkt op wat er in de werkelijkheid zou kunnen gebeuren, haalt je dit meteen uit de flow en de vibe van de film. Je gaat je namelijk realiseren dat dit wat je net gezien hebt niet mogelijk is. Dit neemt vervolgens de angst weg en dat moeten we natuurlijk niet hebben!

Wat is volgens jullie de top tien beste horror films aller tijden? Wat maakt een horror film goed of slecht? Laat het weten!

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch