Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het succesverhaal van From Software: Masterplan of stom toeval

29/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

From Software behoort zonder enige twijfel tot de vijf meest populaire developers bij de presentatoren van Gamekings. Skate en Steven zien hun games als het hoogst haalbare, JJ zit er inmiddels ook helemaal in. Kevin is er gek van, evenals Emiel. En Koos zou het super graag willen spelen, maar is nog wat bevreesd voor de hoge moeilijkheidsgraad in combinatie met zijn eigen geduld. Ongekend dus binnen een redactie van 10+ leden met allemaal verschillende smaken en voorkeuren. From Software doet dus blijkbaar iets vreselijk goed.

Wat maakt From Software, From Software?

Dat ‘iets’, dat intrigeerde JJ. Dat een studio goed is, goede games aflevert, dat zie je wel vaker. Je kunt als je goed oplet en goed opleidt een super getalenteerd team samenstellen. Maar het succes van From Software komt niet per definitie door een super team. Het is vooral het type game en de setting die From Software zo doet afsteken bij de rest. En dat anders dan anderen zijn, dat moet ergens ontstaan zijn. Dat leer je niet op school. Je koopt het ook niet bij een supermarkt. En dus ging JJ het wereldwijde web op voor antwoorden.

Wie is het meesterbrein achter dit succesvolle bedrijf?

Hoe is From Software bijvoorbeeld ontstaan? Was dat een vooropgezet plan waarbij ze al exact voor ogen hadden wat voor games ze wilden maken, of verliep dit proces op een totaal andere manier? En hoe verliep de loopbaan van de grote man achter de Soulslike games, Miyazaki? Had hij al van kinds af aan de droom om games te maken? En waar haalde hij de inspiratie vandaan voor de sfeer die de games uit de Souls-serie zo kenmerkt? En waarom creëerde hij de verhalen die hij uiteindelijk heeft gemaakt? En waarom die extreem hoge moeilijkheidsgraad? Waar kwam dat sadomasochistische gevoel vandaan? Als Skate en JJ er in slagen om deze antwoorden te vinden, dan biedt dat meteen een heel andere kijk op de games van deze legendarische studio. Dan weten we eindelijk hoe en waarom…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch