Microsoft Flight Simulator 2024 Review
Vlieg met me mee
Nog geen account? Registreer hier
Daar was ie opeens: Palworld. Taking the world by storm. Niemand had het succes van deze titel voor januari zien aankomen. Het was gewoon een van de vele spellen die uit zou gaan komen begin 2024. Niks meer en niks minder. Anno 30 januari heeft iedereen het er over. Binnen een paar dagen werden er acht miljoen exemplaren van de Pokémon met guns game verkocht. Terwijl het spel dus ook gewoon op Game Pass Ultimate staat. Het verbrak vele records op Steam. Je zou dus denken dat de industrie over the moon was met dit spektakelstuk. Nou, het tegendeel is waar. De industrie loopt redelijk massaal te hoop tegen het spel wat volgens hen pure plagiaat en goedkope AI generated rommel is. Maar ja, het scoort wel. Dus heeft de industrie nu een probleem?
Dat de traditionele gamesindustrie momenteel een probleem heeft, dat is iedereen wel duidelijk. De winstmarges worden steeds kleiner. Tegenover niet echt stijgende inkomsten staan de steeds hogere productiekosten van Triple A-games. Iedereen gokt op dure GaaS-titels die zes jaar of langer kosten om te maken. Wat een enorm afbreukrisico in zich mee draagt. En dan komt daar een vrij onbekende developer uit Japan die voor een paar miljoen dollar een spel maakt dat iedereen wil spelen en binnen een paar dagen ruim 200 miljoen dollar binnen sleept. Daar word je als industrie toch helemaal lijp van?
Boris, JJ en Koos praten in deze video over de impact van Palworld. En eigenlijk zijn ze het er unaniem over eens. Deze game, en dan vooral de manier van werken is een enorme bedreiging voor de industrie. Eentje die grote gevolgen voor zowel publishers als gamers kan hebben. Wil je weten waarom, check dan snel deze video.