Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het meest ‘bizarre’ Nederlandse gaming kanaal op YouTube

12/01/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat er aparte zaken te zien zijn op YouTube, dat weten we allemaal. Een paar uur surfen over YouTube doet jouw vertrouwen in de mensheid met minstens 50 procent dalen. Gamekings is gelukkig een gamesite en op dat gebied valt de weirdness nog enigszins te overzien. YouTubers die gillend klaarkomen als ze een Mbappe van 97 in FUT krijgen en gasten die helemaal buckwild gaan als ze verliezen in Fortnite behoren tot de meest maffe dingen die we tegenkwamen in ons land. Tot we op het kanaal ‘How Big is the Map’ stuitten. En dat was wel even een what-the-fuck momentje. Want waarom zou je in hemelsnaam in bijna 500 sandbox games de map van punt A naar B gaan lopen, vliegen, zwemmen en in sommige gevallen zelfs kruipen?

‘De een wandelt in zijn vrije tijd in de natuur, ik in een map’

Dat vroeg JJ zich ook af en dus nodige hij de man achter het kanaal How Big is the Map uit in de studio. En dat vond Peter, want zo heet hij, geen probleem. Een volstrekt normale en relaxte gast met een prima baan, die er een aparte hobby op na houdt.  Hij wandelt in zijn vrije tijd in maps. En niet zo maar een beetje wandelen. Peter neemt dit werk serieus. Hij wil echt van het ene uiterste punt naar de andere lopen, in een rechte lijn, in wandeltempo en zonder andere dingen te doen. Just straight walking. Of zwemmen als er water is of vliegen als het draait om vliegen in de game.

Helemaal voor de kat zijn K doet Peter dat wandelen niet. Hij maakt er filmpjes van en zet die op YouTube. Grote, internationale websites als Kotaku pikten zijn kanaal al op en gaven aandacht aan zijn wandeltochten die soms wel meer dan acht uur duurden. Met als gevolg dat sommige reisjes door honderdduizenden mensen bekeken werden. Hoog tijd daarom dat Nederland ook kennis maakt met een van de meest aparte YouTube kanalen van Nederland: How Big is the Map.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch