Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Filmkings met Star Wars, Space force en de Nederlandse bioscopen

10/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Natuurlijk zitten de filmkings Jelle en Koos klaar voor een nieuwe editie van Filmkings. Met deze week nieuwtjes over de Spike Jones film, Nederlandse bioscopen en de laatste geluiden rondom Taika Watiti en Star Wars. Want je weet hoe die twee zijn met Star Wars… De trailers zijn we natuurlijk ook niet vergeten. Met onder andere de trailer van Space Force en die van Lovecraft Country.

De lockdown gaat eindelijk versoepeld worden voor de bioscopen

Het hoge woord is eruit. Vanaf één juni mogen de bioscopen eindelijk weer open. Maar dan wel met nieuwe regels om zo de verspreiding van het virus in te perken. Zalen mogen tot 1 juli maximaal dertig bezoekers per voorstelling ontvangen. Ook moeten de voorstellingen minimaal twintig minuten van elkaar af gepland worden om zo kruising van bezoekers te beperken tot een minimum. Gelukkig wordt het wel mogelijk gemaakt om samen met één ander persoon naar een film te gaan. Helaas was er ook genoeg onzekerheid over het nieuwe beleid dat gevolgd moet gaan worden. Zo dachten veel mensen dat de dertig mensen regel voor de gehele bioscoop bedoeld was. Daar is gelukkig al snel helderheid over gekomen.

Nieuwe release data bekend gemaakt

Lang was het onduidelijk welke films er dit jaar nog uit zouden komen. Maar snel na de toespraak van Rutte kwamen de eerste studio’s met nieuwe release data. Zo bevestigde Warner Brothers dat Telnet op 16 juli in de Nederlandse bioscopen te zien gaat zijn. Ook Disney kwam snel met het nieuws naar buiten dat Mulan toch echt op 23 juli gaat draaien in de Nederlandse zalen. Hopelijk wordt het op deze manier toch nog een goed jaar voor de filmliefhebber. Ook al is de thuis bioscoop nog zo vet, een doek van eenentwintig bij twaalf meter valt lastig te overtreffen. En hé, met die afstand heb je ook minder last van popcornvreters.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch