Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

CD Projekt Red: De hobbelige weg van helemaal niets naar succes

21/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We beginnen de Triple Treat over Cyberpunk 2077 met een staaltje snuffelwerk van JJ. Cyberpunk 2077 wordt zoals iedereen weet, gemaakt door de Poolse developer CD Projekt Red. Een bedrijf dat pas in 2007 met The Witcher hun eerste game op de markt brachten. Een item over een developer met ‘slechts’ een geschiedenis van een kleine vijftien jaar, zou dat nu wel echt genoeg voer voor een fijn en opmerkelijk research item bieden? Nou, we zouden zeggen, schijn bedriegt. Want toen JJ een beetje in het rond speurde, bleek CD Projekt Red over een van de meest weirde en opwindende geschiedenissen binnen de game-industrie te beschikken.

Niemand had interesse in The Witcher

Want ga maar na. De oprichters waren twee gasten die illegale games verkochten. CD Projekt heeft twee keer aan de rand van de afgrond gestaan. Terwijl ze het succesvolle The Witcher hadden uitgebracht. Het succes van The Witcher is niet helemaal te danken aan de ‘kunde’ van CD Projekt Red zelf. Een bevriende developer hielp hen en zorgde er zo voor dat ze uiteindelijk de grootste concurrent voor zichzelf creëerden. Of wat dacht je van de eerste demo van The Witcher. Die werd door geen enkele publisher ook maar enigszins goed werd bevonden…

Van onbekend tot Cyberpunk 2077

Kortom, maak je maar op voor een heerlijk begin van deze Triple Treat met een research item over het inmiddels fameuze bedrijf CD Projekt Red. Een verhaal over twee gamefreaks uit Polen met een zeer eigen wil. Die bereid waren alles op te geven om hun droom, een eigen game, waar te maken. En die met heel veel pijn en moeite, met vallen en opstaan, in dat doel geslaagd zijn. Dit zijn altijd de mooiste verhalen om te vertellen. En dat gaat JJ dan ook doen. Deel 1 van de Triple Treat, de hobbelige weg naar succes van CD Projekt Red.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch