Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De Evolutie van Console-Designs door de Jaren Heen: Cool of Serious Uncool?

04/07/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gaming bestaat al sinds 1950 en dat mag je gerust best lang noemen. Deze vorm van digitaal entertainment is uitgegroeid tot een van de meest winstgevende business in de gehele entertainmentindustrie. Dat blijkt wel uit de miljoenenverkoop van verschillende videogames over de hele wereld. Dit was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder de console-ontwikkelaars die al deze geweldige systemen hebben ontworpen. En waar herken je die consoles aan? Inderdaad, het iconische design. Jelle, JJ en Boris bekijken in een cool of serious uncool-editie de evolutie van de ontwerpen van deze consoles. Oftewel, was het oude ontwerp van de PlayStation wreder dan het huidige ontwerp?

De evolutie van consoleontwerpen: wanneer waren designs iconischer?

Je kent dat gevoel wel, toch? Die warme fuzziness van herinneringen aan een console en aansluitende iconische ontwerpen. Maar nu, in dit tijdperk van hypermoderne zaken, gaan die ontwerpers met deze flow mee en gooien ze soms het hele design op z’n kop. Neem bijvoorbeeld de PlayStation, Xbox en Nintendo. Hebben ze hun consoles een betere make-over gegeven? Iets wat je echt van je stoel blaast? Of zijn ze een beetje conservatief gebleven en houden vast aan wat werkte? Het is best interessant om te ontdekken hoe ze met die veranderingen zijn omgegaan. Nintendo, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en veelzijdige consoles. Maar hebben ze ooit gedacht: “Oké, we moeten iets meer modern, iets wilds!”? En wat vinden Jelle, JJ en Boris van de aanpassingen? Let’s find out.

Vernieuwing is niet altijd verbetering

Net als games zelf hebben console-ontwerpen een aantal opmerkelijke veranderingen ondergaan. Een console-ontwerp werd doorgaans een aantal jaar gebruikt en dan vond men de stijl of het formaat te outdated en gaven ze het een complete make-over. Wat al deze aanpassingen en veranderingen over de jaren heen zijn, zie en hoor je allemaal in deze video over de evolutie van console-ontwerpen. Jelle, JJ en Boris bespreken hun favoriete designs, de meest iconische looks en welke consoles misschien beter af waren met hun oorspronkelijke ontwerp.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch