Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over ‘tegenvallende’ resultaten van Xbox-divisie

01/08/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de vertrouwde dinsdagochtend staat hij voor je klaar, een gloedjenieuwe editie van de Peepshow. De rubriek waarin twee veteranen op stevige en spitsvondige wijze ingaan op de zakelijke kant van gaming. De heren hebben het in deze editie vooral over Microsoft en Xbox. De kwartaal resultaten waren namelijk niet helemaal zoals ze hadden gehoopt. Wat waren de cijfers en hoe komt het dat het management van Microsoft ze wat tegen vinden vallen? Boris en JJ laten er zoals altijd hun ongezouten mening op los. Waarna jij dat ook kunt gaan doen.  Dit onderwerp en paar ander topics ga je voorbij zien en horen komen in de Peepshow van dinsdag 1 augustus 2023.

Verkoop Xbox-consoles loopt allesbehalve soepel

Microsoft meldde vorige week dat de omzet uit de Xbox-divisie was gestegen. De Amerikaanse grootmacht haalde vijf procent meer omzet uit hun Xbox-diensten, zoals de Game Pass. Deze omzetstijging werd echter teniet gedaan doordat er 13% minder consoles verkocht werden dan in dezelfde periode in 2022. Al met al steeg de Xbox-omzet met een procent naar 36 miljoen dollar. Sadya Nadella, de baas van Microsoft, was er duidelijk over dat dit resultaat een beetje tegenviel. Wat is er niet goed gegaan en, belangrijker nog, wat gaat Phil Spencer cum suis doen om de winst hoger te laten uitvallen? Boris en JJ praten er over in deze video.

Hoe groot is de digitale sales bij Nintendo?

Vorige week hadden we het over de steeds groter wordende kloof tussen de verkoopcijfers van digitale games en de boxed versies. Van vrijwel alle publishers konden we de percentages opsporen. Bij Nintendo was dat echter een vraagteken omdat ze die gegevens niet vaak delen. Maar een beetje speuren doet wonderen. En dan zie je opeens hoe anders Nintendo is als de rest van de gamesindustrie. En we komen terug op de tweets waarin gamers melden dat hun account en games door Ubisoft waren verwijderd omdat ze de service van Ubisoft te lang niet hadden gebruikt. Wat is er precies aan de hand?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch