Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$ over neergang Embracer & ontevreden werknemer Nintendo

21/11/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van de Peepshow ouderwets op, jawel, de dinsdag. De meest populaire én meest gehate rubriek bij Gamekings. Boris en JJ nemen elke week de ontwikkelingen in de gamesindustrie door en doen dat vanuit hun altijd losse pols en zonder een blad voor de mond te nemen. Want waarom zou je. Heilige huisjes zijn er om af en toe omver geschopt te worden. Deze week praten de twee heren over de glijdende helling waarop de Embracer Group zich momenteel bevindt, de bijzondere motovatie van Digital Bros om 30% van hun werknemers te ontslaan en een werknemer van Nintendo die vindt dat het werk bij de Japanners te zwaar is. En zo zijn er meer intrigerende onderwerpen die we gaan behandelen in de Peepshow van dinsdag 21 november 2023.

De schuld van al die ontslagen in de gamesindustrie ligt bij de gamers

Het gaat niet lekker met de Zweden van de Embracer Group. Na het mislopen van een deal ter waarde van 2 miljard  dollar met een Saudische investeerder zit de uitgever duidelijk in geldnood. En dus gaan er 904 mensen uit. gaat dit ooit nog goed komen. En zo ja, met wat dan? Of bevindt het bedrijf zich op een hellend vlak? Dan de ontslagen bij 505 Games. 30% van het personeel heeft daar geen baan meer. Met een vrij bijzondere reden. Welke dat was, zie ej hoor je in deze editie van de Peepshow.

Een ontevreden werknemer van Nintendo kom je niet elke dag tegen

We hebben in de peepshow al heel wat geruchten en verhalen behandeld met ontevreden werknemers in de hoofdrol. Van een toxische werkomgeving tot aan regelrechte burnout, je wordt er in het Westen vaak mee geconfronteerd. In Japan hoor je er veel minder over. En al helemaal bij Nintendo. Daarom was het best nieuws dat een oud-werknemer van Nintendo aangaf dat hij het werken bij de Japanners onmenselijk vond. Wat was er aan de hand. Boris en JJ vertellen je het in deze video.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch