Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over massale investeringen in gaming & Valve’s ruzie met VPN

29/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We serveren een nieuwe Peepshow voor jullie. Eentje die dit keer hoofdzakelijk draait om stonecold cash. Want de gamesindustrie is, met dank aan Corona, booming. Jet wemelt investeringen. Het geld klotst bij de grote bedrijven blijkbaar over de plinten want er worden enorme sommen geld uitgegeven bij overnames. EA is koploper met drie miljard euro in klein jaar tijd. En dat is meer dan in alle jaren van EA’s bestaan ervoor. Het lijkt dus niet op te kunnen met games. Maar klopt dat beeld? Waarom investeren zoveel bedrijven opeens hele hoge bedragen in gaming? Waar is dat goede gevoel op gebaseerd en hebben we hier te maken met een bubbel. Boris en JJ spreken er uitvoerig over in deze editie van de Peepshow.

Hoe komt EA aan zoveel geld voor investeringen?

Goed gaat het ook met de drie grote hardware producenten. Xbox, PlayStation en Nintendo scoren allemaal rooskleurige cijfers. De ene nog mooier dan de ander. Is de sky nu de limit of liggen we gevaren op de loer? Alledrie zetten ze namelijk op één specifiek gedeelte in. Maar wat als er op dat pad nu wat fout gaat? Is er een plan B? Wat is de kans van slagen van hun strategie? Ook hier kijken de twee weer op geheel eigen wijze naar. En durven zoals altijd de vinger op de zere plek te leggen.

Voortaan je Xbox-spellen in Argentinië kopen

Dan is er een discussie over de strijd van Valve tegen de VPN. Via die verbinding kun je een winkel laten denken dat je uit een andere regio komt. Een regio waar de prijzen veel goedkoper zijn dan in de regio waar je eigenlijk woont. En als het om games gaat, kunnen die prijzen flink van elkaar verschillen. Zo is een Xbox-game in Argentinië 62% goedkoper dan hier in Nederland. En het gaat hier toch om echt hetzelfde spelletje. Gemaakt door dezelfde mensen. Hoe dan? En kan Valve deze strijd winnen. Je ziet en hoort het allemaal in de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch