Menu Premium

Zombiegames Dying Light en Left 4 Dead 2 komen dit weekend samen

Alex 24/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In het jaar 2008 verscheen de co-op zombiegame Left 4 Dead. Hierin werden vier verschillende spelers in een wereld gezet en moesten zich zien te redden tussen hordes aan naar breinĀ smachtende zombies. De oorspronkelijke makers van de game Dead Island, hebben op hun beurt de zombiegame Dying Light in 2015 op de markt gebracht. Deze laatstgenoemde krijgt nu een nieuw event en deze heeft alles te maken met de eerstgenoemde game; Left 4 Dead.

Dying Light X Left 4 Dead 2

De crossover werd bekendgemaakt via het officiĆ«le Twitterkanaal van de Dying Light-serie. Met de tekst “Survivors! Are you ready for some serious zombie slaying? Left 4 Dead 2 style is coming!” wist ontwikkelaar Techland de fans nieuwsgierig te maken. Het betreft een speciaal event, dat vanaf vandaag van start is gegaan. Het Dying Light X Left 4 Dead 2-event zal het einde zien op maandag 28 oktober aanstaande. In de trailer die is vrijgegeven voor dit online evenement, is te zien dat de game een aantal nieuwe wapens krijgt. Denk hierbij aan een elektrische gitaar, golfclubs en een koekenpan.

Een hommage aan

Na eigen zeggen is het event een hommage aan Valve’s Left 4 Dead. Zo zijn een aantal veranderingen aangebracht aan de Dying Light-gameplay. Er zijn nu meer vijanden aan de game toegevoegd, die het survival aspect moeten verbeteren. Deze vijanden komen in verschillende waves op de speler af. Om alles een klein beetje gelijk te trekken, zijn niet alleen de hoeveelheid zombies verhoogd, ook de wapens en ammo hebben een boost gekregen. Deze zijn nu meer aanwezig in de speelwereld, zodat jij als speler beter bestand moet zijn tegen deze waves aan ondode. Het crossover-event is volledig gratis binnen te halen. De game is te spelen op zowel de PlayStation 4, Xbox One en de PC. Ga jij dit weekend weer terug naar de wereld van Dying Light?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch