Menu Premium

Zelda Wii U laat nog een tijdje op zich wachten

Gamekings Redactie 10/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de nieuwe Wii U mag een Zelda game natuurlijk niet ontbreken, maar volgens Shigeru Miyamoto van Nintendo is de titel nog niet uit de zogeheten ‘research and development’ fase. Het klinkt alsof het nog even kan duren voor je samen met Link voet mag zetten in Hyrule.

Vorig jaar was er al een tech demo van de nieuwe Zelda om een idee te krijgen hoe de game er in HD uitziet, maar dat had niets met gameplay te maken. Dankzij de Wii U zijn er een hoop nieuwe gameplay mogelijkheden voor de volgende Zelda, en volgens Miyamoto zullen “geëvolueerde” controls een deel vormen van de nieuwe ervaring.

In een interview met Entertainment Weekly vertelt Miyamoto over Skyward Sword: “Dat was een game waarin je met de bewegingscontroller wapens en een hoop andere voorwerpen gebruikte en ik vond dat dit erg leuk was. Maar er waren ook mensen die dit niet konden of die het niet zo leuk vonden en daarom halverwege de game stopten met spelen.”

Miyamoto wil met de nieuwe Zelda graag een groter publiek bereiken, dat is niet zo vreemd vanuit een zakelijk oogpunt, maar wat wij daar als gamers en Zelda fans aan hebben is nog maar de vraag.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch