Menu Premium

Yakuza 5 heeft nieuwe engine en vijf speelbare karakters

Gamekings Redactie 23/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het schijnt te zijn dat de nieuwe Yakuza game ‘Ryu ga Gotoku 5: Yume Kanaeshi Mono’ heet, wat zich ongeveer vertaald naar ‘Person Who Fulfills Dreams’. De vijfde Yakuza game gaat vijf speelbare karakters krijgen en maakt gebruik van een geheel nieuwe engine.

Het gebruik van vijf karakters gebeurt voor het eerst in de Yakuza reeks. Naast hoofdpersoon Kazuma Kiryu kan je nu ook spelen met Taiga Saejima, Shun Akiyama, Tatsuo Shinada en Haruka, Kiryu’s geadopteerde dochter. Hoe zij zich staande gaat houden in de woeste gevechten waar de franchise om bekend staat, is nog niet duidelijk.

Het verhaal gaat direct verder na Yakuza 4. Kiryu is verhuist naar Fukuoka en werkt als taxichauffeur, Saejima zit in de gevangenis, Akiyama is om zakelijke redenen in Osaka en Haruka woont in deze stad.

Yakuza 5 is twee keer zo lang in ontwikkeling geweest als de vorige games en is eigenlijk een nieuwe begin voor de epische reeks over de Japanse mafia. In een interview heeft ontwikkelaar Toshihiro Nagoshi gezegd dat de spin-off Dead Souls (Of The End) een einde maakte aan de serie. Dit is natuurlijk niet het echte einde en daarom wordt er nu met Yakuza 5 een nieuwe start gemaakt met een compleet nieuwe engine.

Yakuza Studio’s vertelt dan ook vol trots over het meer dynamische script, perfecte overgangen van gevechten naar ‘gewone’ gameplay, verbeterde besturing en het gebruik van meerdere steden. Yakuza 5 is ongeveer 70% onderweg en staat in de planning voor een december release.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch