Menu Premium

Yakuza 0 komt in januari 2017 eindelijk naar Europa

Franky Mangal 28/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Japan, het land van de rijzende zon, staat niet alleen bekend om zijn popcultuur, sushi en games, maar ook om de yakuza. Die laatste twee zijn al sinds de PlayStation 2 samengevoegd in de populaire Yakuza-reeks van Sega. Nu kunnen ook wij binnenkort ook een poging wagen om de Japanse onderwereld over te nemen, want Yakuza 0 komt in januari 2017 eindelijk naar Europa.

Yakuza 0 speelt zich af in het Japan van de jaren ’80 in Kamurocho en Sotenbori, een gebied vergelijkbaar met Hollywood, waar je met geld een leven vol luxe kunt leiden. Yakuza 0 vertelt het verhaal van Kazuma Kriryu en Goro Majima. Kiryu is een jongeman die balanceert tussen het goed en het kwaad. Zijn duistere verleden achtervolgt hem en heeft een grote invloed op zijn toekomst. In de stad waar de kansen voor het oprapen liggen, is hij wellicht de enige die niet weet wat hij wilt.

Nieuw aan de serie is de mogelijkheid om te spelen met Goro Majima, die de eigenaar is van een stripclub en al snel bekendheid vergaard als de ‘koning van het nachtleven’. Het leven in Sotenbori houdt hem echter gevangen en het liefst keert hij terug bij de Yakuza-clan die hem verbannen heeft.

Voor het eerst sinds Yakuza 2 op PlayStation 2 zijn alle in-game teksten volledig in het Engels. Hierdoor zijn ook de vertalingen van de dialogen natuurgetrouwen en authentieker ten opzichte van het Japans, wat de sfeer van het Japan uit de jaren ’80 beter tot zijn recht doet komen.

Yakuza 0 is een prequel op de eerdere delen uit de serie en zal meer inzicht geven in de oorsprong van de clans en de hoofdpersonages. De game zal op 24 januari 2017 exclusief voor PlayStation 4 verschijnen. Wat vind jij van het nieuws dat Yakuza 0 eindelijk in Europa verschijnt? Deel het met ons in de comments!

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch