Menu Premium
Loading...

XCOM Enemy Unknown Launch Trailer

Gamekings Redactie 04/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het nieuwste paradepaard van Firaxis Games, XCOM: Enemy Unknown, komt over iets meer dan een week uit, daarom serveert 2K Games nu alvast de XCOM Enemy Unknown Launch Trailer voor je.

XCOM: Enemy Unknown is een turn-based strategy game ontwikkeld door niemand minder dan Sid Meier. Deze man heeft al meerdere top titels op de markt weten te zetten. “Civilization” en “Pirates!” zijn bijvoorbeeld twee titels die Sid Meier op zijn conto heeft staan.

XCOM: Enemy Unknown is een remake van UFO: Enemy Unknown uit 1994, de allereerste game van de XCOM serie. Na XCOM: Enforcer uit 2001 werd het verrassend stil rond deze game reeks. Nu verschijnt er eindelijk een nieuwe XCOM game, al had dit eigenlijk veel eerder moeten gebeuren, aangezien de al veel eerder aangekondigde XCOM: Genesis en XCOM: Alliance nooit op de markt zijn verschenen.

In XCOM: Enemy Unknown is het aan jou om de wereld te redden van een alien invasie. Dit doe je door leiding te geven aan het XCOM Project, een geheime organisatie met de allerbeste militaire troepen en een geavanceerd wetenschappelijk onderzoek team. Je stuurt je troepen zet voor zet aan tegen de buitenaardse wezens. Naast de veldslagen heb je ook een uitbreidbare basis waar je onder andere betere wapens of armor kan laten ontwikkelen.

Sinds 2008 is de game al in ontwikkeling. Roland Rizzo, die de muziek heeft verzorgt van meerdere Firaxis Games als Civilization, is verantwoordelijk voor de soundtrack van XCOM: Enemy Unknown. Daarnaast heeft Greg Foertsch (ook een bekende van Firaxis Games) de rol art director op zich genomen. Wat voor een eindproduct deze grote namen hebben afgeleverd, zie je in de XCOM Enemy Unknown Launch Trailer.

XCOM Enemy Unknown Launch Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch