Menu Premium

Xbox One’s herfst 2015 line-up wordt belachelijk druk volgens Spencer

Lisette Atsma 03/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Maak je borst maar vast nat. Als je dacht dat de weken van november druk waren qua game-releases, dan zal je helemaal staan te kijken bij het lijstje van games voor volgend jaar. Alleen al Xbox One’s herfst 2015 line-up wordt belachelijk druk volgens Spencer, hoofd van Microsoft’s Xbox divisie. Hierdoor is Microsoft misschien zelfs genoodzaakt bepaalde games buiten die periode te lanceren.

Het najaar is natuurlijk een hele populaire periode om games uit te brengen: op tijd voor de feestdagen om daar veel exemplaren te verkopen, en omdat mensen toch vaker hun tijd binnen dan buiten willen doorbrengen door het koudere weer. Dit is precies waarom Phil Spencer claimt in een podcast van Major Nelson dat het goed zou zijn als er meer van dat soort releasemomenten zouden komen. Concurrentie is goed, zegt hij, maar het is veel gezonder voor de industrie als wij gamers niet langer op één tijdstip per jaar verdrinken in triple-A games. Zelf ziet hij februari en mei wel zitten als mooie release-momenten. Als redenering gebruikt hij de grote successen van Red Dead Redemption en God of War, beide games kwamen uit in het voorjaar.

Blijkbaar is Microsoft nu al aan het kijken of ze niet misschien de releases voor de volgende herfst wat moeten verspreiden. Waarschijnlijk worden een aantal games naar voren of achteren geschoven, zodat deze niet in de drukte wegvallen. Natuurlijk praat hij nog helemaal niet over welke games dit precies zullen zijn, maar Rise of the Tomb Raider en Halo 5: Guardians zijn al eerder bevestigd voor die periode. Daarnaast zijn Quantum Break, Scalebound en Crackdown mogelijke games die ook in het najaar kunnen gaan verschijnen. Maar goed, we zullen dat allemaal maar even moeten afwachten. Laten we eerst deze november maar doorkomen.

Xbox One's herfst 2015 line-up wordt belachelijk druk volgens Spencer

Xbox One’s herfst 2015 line-up wordt belachelijk druk volgens Spencer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch