Menu Premium

Xbox One-versie Rocket League krijgt Cross-Network Play-functie

Karim Shehata 14/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation 4- en PC-versies van Rocket League bieden beide ondersteuning voor cross-play. Dit wil zeggen dat PlayStation 4-spelers kunnen spelen tegen Rocket League-bezitters op de PC, en vice versa. Toen de Xbox One-versie van de over-the-top voetbalgame verscheen, waren zij echter alleen aangewezen op Xbox-spelers van de game. Hier komt binnenkort verandering in, gezien de Xbox One-versie van Rocket League de zogeheten Cross-Network Play-functie krijgt.

Dit heeft ID@Xbox-baas Chris Charla zojuist bekendgemaakt op Xbox Wire. In het artikel beschrijft hij dat het ID@Xbox-programma in de afgelopen jaren is gegroeid van 50 ontwikkelaars naar 1400(!) ontwikkelaars. Ook heeft hij zojuist aangekondigd dat er MonoGame Support aan zit te komen voor indie-ontwikkelaars én dat er Cross-Network Play aan zit te komen. Hierdoor kunnen games niet alleen cross-play worden tussen Windows 10 en Xbox One, maar bijvoorbeeld ook tussen Steam en Xbox One en zelfs PlayStation 4 en Xbox One. Rocket League is daarbij de enige game die genoemd wordt, die is als één van de eerste titels dit fenomeen zal ondersteunen.

Duidelijk is alleen nog niet of de PlayStation 4 er daadwerkelijk bij betrokken wordt, alhoewel dit platform wél al cross-play functies heeft met de PC. Wel ligt er een “open uitnodiging” voor “andere netwerken”, zoals te lezen is op de Xbox-website. Deze open uitnodiging is duidelijk bedoeld voor Sony, gezien het enige andere platform buiten PC en Xbox One waarop Rocket League beschikbaar is, de PlayStation 4 is.

Zie jij het zitten om met je Xbox One het leven van PlayStation 4-bezitters (of vice versa) zuur te maken in bijvoorbeeld Rocket League? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Xbox

Xbox One-versie Rocket League krijgt Cross-Network Play-functie

Xbox One-versie Rocket League krijgt Cross-Network Play-functie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch