Menu Premium
Loading...

Xbox One Multiplayer Walkthrough

Gamekings Redactie 14/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er wordt steeds meer bekend over de langverwachte next-gen console van Microsoft: de Xbox One. Wat altijd een belangrijk deel uitmaakt van het succes van de Xbox,  is uiteraard Xbox Live. Vandaag zijn er enkele dingen bekendgemaakt omtrent online-multiplayer op de Xbox One. Een nieuw reputatie-systeem, community challenges en de nieuwe dedicated servers komen voorbij in de Xbox One Multiplayer Walkthrough.

Microsoft belooft ons veel verbeteringen op het gebied van online-multiplayer op de Xbox One. Een van die veranderingen is de ‘Smart Match’. Dit is een systeem waarmee je alle vervelende spelers kunt ontwijken in de online-multiplayer en de best passende matches kunt vinden. Met passend bedoelt Microsoft niet alleen of de matches goed werken, maar het systeem past de zoekopdracht ook aan op hoe je speelt, zodat de match die je vindt op jouw speelstijl aansluit. Ook wordt het welbekende programma Skype verder geïntegreerd in Xbox Live. Je kunt namelijk nu ook tijdens het gamen met je vrienden Skypen.

Veel vraag is er op dit moment naar dedicated-servers en ook deze feature is te vinden op de Xbox One. Het Xbox Live Gold-abonnement is ook op de schop gegaan. Nu is er de mogelijkheid om van je console een ‘Home-console’ te kunnen maken. Dit houdt in dat je op een console een Gold-account hebt, in plaats van op één bepaalde gebruiker. Je familieleden of je vrienden hebben dus de mogelijkheid om bij jou op hun persoonlijke gamertag, op dezelfde console, de Gold-features te gebruiken.

Een andere verandering is te vinden in de Achievements, ook één van de componenten die veel successen naar de Xbox 360 heeft gebracht. Op de Xbox One zijn namelijk ook ‘achievement-challenges’ te vinden. Dit zijn tijdsgebonden opdrachten waarmee je Achievements kunt halen, die je dus op een ander tijdstip niet meer kunt bereiken. Daarbij zijn er ook ‘community-challenges’ toegevoegd. Dit houdt in dat een speler een bepaalde opdracht kan opzetten voor een community, van een bepaalde game. Je kunt van alles bedenken: ‘rijd honderd kilometer’ tot ‘maak vijf headshots in een minuut’, het is volgens Microsoft allemaal mogelijk. Als de community deze opdrachten behaalt, speel je “geweldige dingen’’ vrij voor de community. Wat dit precies inhoudt is nog niet bekend. Op deze manier wordt het model van de achievements dus een stuk uitgebreider en meer interactief.

Of de beloftes waargemaakt worden én of we echt een betere multiplayer ervaring krijgen, dat is nog even afwachten tot de release van de Xbox One. De toekomst moet gaan uitwijzen of de gamers zelf, net zo blij zijn als Microsoft met deze nieuwe features.
Xbox One Multiplayer Walkthrough

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch