Menu Premium

Xbox One krijgt volgende maand screenshotfunctie

Karim Shehata 19/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft een goede manier gevonden om regelmatig updates uit te brengen voor de Xbox One. Dit doet het Amerikaanse bedrijf namelijk maandelijks en Xbox One-gebruikers zijn daar erg blij mee. Waar ze echter nog niet zo blij mee waren, is dat het tot nog toe nog niet mogelijk was om screenshots te maken op de Xbox One. Vanaf volgende maand komt daar dan eindelijk verandering in, want de Xbox One krijgt volgende maand de gewilde screenshotfunctie.

Er zijn twee manieren om deze screenshots te nemen. Je kunt dit vanaf begin maart namelijk doen door twee keer achterelkaar op de Xbox One-knop te drukken en vervolgens de Y-toets een lichte ram te geven om je screenshot te saven. Wanneer je graag gebruik maakt van Kinect, kun je ook de voice commands gebruiken om de screenshots te maken. Je zegt dan simpelweg ‘Xbox Take A Screenshot’ en voila, je screenshot staat op je Xbox One. De Upload Studio applicatie krijgt daarnaast een update, waardoor je de screenshots kunt overzien in deze app. Daarnaast kun je jouw screenshot als achtergrond instellen voor je Xbox One. Voorlopig is het echter nog niet mogelijk om je screenshot te delen met je vrienden of op Twitter. Dit zal mogelijk worden in een toekomstige update.

Vorige maand introduceerde Microsoft de doorzichtige Tiles op de Xbox One en vanaf volgende maand kun je zelf instellen hoe transparant ze daadwerkelijk moeten zijn. Deze feature gaat natuurlijk hand in hand met de screenshots, aangezien je deze als achtergrond kunt gebruiken op Microsoft’s console. Ook brengt deze update de mogelijkheid om je volledige naam te delen. Dit kun je doen met alleen bepaalde vrienden, met al je vrienden of met iedereen. Daarnaast krijg je in je vriendenlijst ook vriendschapssuggesties, zodat je mogelijke vrienden kunt toevoegen.

Microsoft doet in de maart update voor Xbox One ook iets aan de vervelende FIFA-berichten die gamers krijgen. Deze berichten worden ook verstuurd aan mensen die helemaal geen FIFA spelen, waardoor het natuurlijk nog vervelender kan worden. In deze berichten worden gamers aangespoord om FIFA Coins en Points te kopen voor FIFA Ultimate Team, maar het kopen van Coins en Points bij derde partijen is illegaal verklaard door Electronic Arts, om zo de veiligheid van je Origin, Xbox ofwel PlayStation-account te waarborgen. Vanaf de maart update kun je bijvoorbeeld deze berichten markeren als spam, door simpelweg op een bericht te drukken, de A-toets in te drukken en dan te kiezen voor Report>Spam.

De maart update voor de Xbox One zit dus vol met nieuwe features. Vind jij deze features iets toevoegen aan de Xbox One? Of mis jij nog een hele belangrijke feature? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Xbox Wire

Xbox One krijgt volgende maand screenshotfunctie

Xbox One krijgt volgende maand screenshotfunctie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch