Menu Premium

Xbox One DVR zorgt voor user-generated content volgens Forza 5 maker

Gamekings Redactie 12/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heb jij altijd al gameplaybeelden op jouw eigen unieke manier willen vastleggen? Als we Rhett Mathis mogen geloven, hoofd op gebied van gameplay design bij Forza, moet dat binnenkort wel eens heel goed mogelijk worden bij de nieuwe generatie consoles, want de Xbox One DVR zorgt voor user-generated content volgens de Forza 5 maker.

Volgens Rethis hebben we hier te maken met een geheel nieuwe manier van eigen gemaakte content creëren. “Nu met DVR, wat echte user-generated content wordt, kan ik momenten creëren die nooit gepland waren door iemand en ze zo ook delen”, zo meldt hij. Via DVR kunnen gamers namelijk over heel de wereld hun zelfgemaakte video’s opnemen en deze zo met elkaar delen.

Forza 5 zal verder, dankzij het nieuwe Drivatar-systeem, nog veel meer momenten geven tot het vastleggen van unieke momenten. Althans dat doet Mathis ons geloven. Het systeem zorgt er namelijk voor dat de AI van je tegenstanders anticipeert op je eigen bijzondere speelstijl. Daarnaast wordt er een digitale versie van jezelf ontwikkeld, die racet wanneer je zelf niet online bent. Dat is handig, gamen zonder ook maar iets te hoeven doen.

Hoe vreemd het ook nog klinkt, Mathis geeft aan dat dit systeem voor veel unieke gameplay zal gaan zorgen. “Het systeem leeft, ademt en is organisch, en gaat dingen doen die we totaal niet hadden verwacht. En wat we verwachten is al erg spannend voor ons, maar de magie vindt pas plaats bij het onverwachte.”

Hoe denk jij over deze onverwachte gameplay en de mogelijkheid om dit op te nemen en uit te zenden op je next-gen apparaat? Zou jij het daadwerkelijk gebruiken?

Xbox One DVR zorgt voor user-generated content volgens Forza 5 maker

Xbox One DVR zorgt voor user-generated content volgens Forza 5 maker

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch