Menu Premium

Xbox One DVR lanceert volgend jaar in drie landen

Mark Hoogland 10/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week werd op de Gamescom te Keulen de DVR-functionaliteit voor de Xbox One aangekondigd. Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat de feature bij de launch in 2016 voor slechts drie landen beschikbaar zal zijn.

De vernieuwde DVR-feature, waarmee je naast gameplay ook televisie kunt opnemen en streamen middels je Xbox One, zal aanvankelijk alleen te gebruiken zijn in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Details over een release in andere landen zullen volgens Microsoft op een later tijdstip bekend worden gemaakt. De digitale tv-tuner, waarmee je free-to-air televisie kunt bekijken, is via het Xbox Preview programma wel al te gebruiken in elf Europese landen, waaronder Nederland. In oktober zal de tuner officieel in de verkoop gaan.

Microsoft heeft verder ook laten weten dat een externe harde schijf een vereiste zal zijn om straks televisieprogramma’s op te nemen. Volgens DVR-projectleider Richard Irving is het voor de geheugenprestaties namelijk van belang dat de data van games en tv-opnamen gescheiden blijven.

Bron: VG24/7

Xbox One DVR lanceert volgend jaar in drie landen

Xbox One DVR lanceert volgend jaar in drie landen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch