Menu Premium

Xbox heeft trademark “Power Your Dreams” slogan binnen

Lars Leeftink 07/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je leest het goed. Daar waar Sony/PlayStation de PlayStation 5, PlayStation 6, PlayStation 7, PlayStation 8, PlayStation 9 en PlayStation 10 al heeft getrademarkt, gaat Microsoft/Xbox niet voor de naam van de console (ook al kan dat natuurlijk al gebeurt zijn of nog gaan gebeuren) maar voor de slogan. “Power Your Dreams”. Deze slogan heeft van Microsoft een trademark gekregen. Feitelijk heet de nieuwe console simpelweg Xbox, met de Series X als aanduiding voor het type (zeker als er twee consoles komen wel zo handig).

Microsoft deelt trademark uit

Dat doen ze natuurlijk niet zelf, maar je begrijpt wat we bedoelen. En het feit dat Microsoft niet voor de naam van de console gaat (Xbox Series X) maar voor de slogan is tamelijk opvallend, maar ook weer niet verrassend. Zeker met alles wat er rondom de update van Fallout 76 is gebeurt zijn trademarks heel erg belangrijk. En voor hetzelfde geldt wordt je slogan gestolen. Het doel van de slogan is om met drie woorden te laten zien dat de nieuwe console zo krachtig is dat alles waar je van droomt waarheid kan worden met deze console. Nou valt dit natuurlijk te betwijfelen, want realistische gezien is dit onmogelijk. Het is dan ook meer symbolisch bedoelt.

Slogans

De slogan van bijvoorbeeld de Xbox One is vergelijkbaar, maar betekenen natuurlijk wel wat anders. Xbox One had als slogan “Jump Ahead”, wat in principe niet gebeurt is als je het vergelijkt met de stap die PlayStation gezet heeft tijdens de huidige generatie consoles. Ook alle ander consoles hadden natuurlijk een slogan. De Xbox Series X, met dus als slogan “Power Your Dreams”, verschijnt eind 2020 met Halo: Infinite als grote launch titel. De PlayStation, waar tijdens de CES 2020 het logo van bekend werd gemaakt (jawel), verschijnt hoogstwaarschijnlijk ook rond die tijd. En dan kan de console war zijn vervolg krijgen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch