Menu Premium

Xbox 360 heeft in de VS een Twitch app gekregen

Gamekings Redactie 14/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wil je wel erg graag even je vrije avondje spenderen aan een videogame, maar heb je de energie er niet voor om er zelf één op te starten? Geen probleem, de Xbox 360 heeft in de VS een Twitch app gekregen. Deze app van het livestreaming platform Twitch maakt het mogelijk om direct mee te kijken met je favoriete games op de Xbox 360. Niet zelf gamen, maar kijken dus. Alleen moet je dan dus wel eerst in Amerika gaan wonen.

De applicatie is beschikbaar via de Amerikaanse Xbox Live Marketplace voor Gold leden en geeft toegang tot de top 300 kanalen op het Twitchplatform. Gebruikers kunnen gemakkelijk vanaf hun bank op zoek gaan naar specifieke kanalen of games op hun televisie en zo live koekeloeren naar de speelsessies van medegamers.

Volgens Twitch is de ‘service’ die het bedrijf biedt sinds de lancering in 2011 meer dan 34 miljoen keer bekeken. “De App laat elke Xbox Live-gamer hun favoriete games vinden en er streams van bekijken”, zo stelt Twitch CEO Emmet Shear. Doordat er zoveel Xbox-bezitters zijn en er genoeg graag meekijken naar speelsessies, was het volgens hem een echte must dat Twitch ook zijn weg naar de 360 vond. Ben jij ook zo verheugd?

Hoewel je wel naar andere spelers kunt kijken is het onmogelijk om je eigen beelden te streamen op het Twitch-kanaal. Een toevoeging die Sony al wel heeft beloofd voor de PlayStation 4. Het is dus voornamelijk achterover zitten en zelf zo min mogelijk input geven. Het is alleen nog onbekend of de app ook de Europese kust zal bereiken.

Xbox 360 heeft in de VS een Twitch app gekregen

Xbox 360 heeft in de VS een Twitch app gekregen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch