Menu Premium

World of Warplanes beta start 4 juli in Europa

Gamekings Redactie 02/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie had gedacht dat een ogenschijnlijk simpel free-to-play spelletje waarin je met je tank andere tanks aan gort schiet zo’n fenomenaal succes zou worden? Ontwikkelaar en uitgever Wargaming.net misschien niet, maar dat betekent niet dat ze het momentum van hun succes niet in stand willen houden met een nieuwe game. World of Warplanes is dus een logisch gevolg. De ontwikkeling van de game is overigens al goed onderweg, want de World of Warplanes beta start 4 juli in Europa.

Na het immens succesvolle World of Tanks op de PC (en binnenkort ook op de Xbox 360), breidt ontwikkelaar Wargaming.net hun potentieel ontzagwekkende imperium uit naar de lucht met World of Warplanes. Dat lees je goed! Tanks maken plaats voor klassieke oorlogsvliegtuigen. Voor spelers, bekend met World of Tanks, is het gegeven herkenbaar. De game is gebaseerd op de dagen van weleer (tussen 1930 en 1950) en men kan in teams van maximaal vijftien oorlogsvliegtuigen de strijd aangaan met een ander team. Wel is het te verwachten dat de actie aanzienlijk dynamischer wordt met de wendbare vliegende oorlogsmachines.

Ik hoor je denken: Zou een logische volgende stap in de ‘World of…’ serie zijn de zeeën en oceanen te kunnen verkennen? En zou het niet tof zijn om alles samen te voegen in een free-to-play walhalla? Wargaming.net blijkt je een aantal stappen voor te zijn. De ontwikkelaar is namelijk bezig met World of Warships, dat zich nog in een pril stadium van het proces bevindt. Maar de intentie is om uiteindelijk de drie afzonderlijke games samen te voegen in een free-to-play te spelen oorlogsimulator die in potentie zijn weerga niet kent. Sappige plannen, Wargaming.net! Zou het dan gewoonweg ‘World of War’ gaan heten?

Vooralsnog is dat allemaal toekomstmuziek, want de World of Warplanes beta gaat eerst over twee dagen van start voor Europa. Inschrijven voor de beta is nog steeds mogelijk.

World of Warplanes beta start 4 juli in Europa

World of Warplanes beta start 4 juli in Europa

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch